Man en vrouw achter de laptop aan de keukentafel


Weet het als eerste. Ontvang direct een mailtje, als de nieuwe premie bekend is.
Dit formulier bevat fouten. Controleer de velden en verstuur opnieuw.
We gebruiken uw e-mailadres alleen voor deze premie-alert. Lees in ons privacy statement hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.
Bent u klant bij CZ?

Zorgverzekering kiezen in 4 stappen

Welke zorgverzekering moet ik kiezen? Het is elk jaar weer een hoop gepuzzel. Niet nodig! Met deze tips vindt u de zorgverzekering die bij u past.

1. Kies uw basisverzekering

In de basisverzekering zit de meest voorkomende zorg, zoals de huisarts, ziekenhuis en apotheek. Dat is voor iedere basisverzekering gelijk. Toch zijn er verschillen. Zo is de premie voor de Zorgbewustpolis bijvoorbeeld lager, omdat u alles online regelt. En krijgt u met de Zorgkeuzepolis een ruimere vergoeding als u naar een zorgverlener zonder contract gaat.

Tip! Pas op met budgetpolissen

Er zijn ook zorgverzekeraars die budgetpolissen bieden. Let daarmee op, want de keuze uit zorgverleners is dan vaak beperkt. U zit altijd goed met een basisverzekering van CZ. We hebben namelijk contracten met ruim 45.000 zorgverleners.

Bekijk onze basisverzekeringen

2. Kies uw eigen risico

Het eigen risico bij de basisverzekering is het bedrag dat u eerst zelf betaalt, voordat u een vergoeding krijgt. Het verplicht eigen risico is€ 385 per jaar. Maar u kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico tot maximaal € 885. U krijgt dan korting op de premie. Maar wat is wijsheid?

  • Denkt u dat u in 2021 weleens zorg of medicijnen nodig hebt? Dan is het slimmer om te kiezen voor het verplicht eigen risico van € 385
  • Kunt u op elk moment tot € 885 missen als u zorg nodig hebt? Dan is een vrijwillig eigen risico zeker het overwegen waard.
  • Hebt u moeite met het betalen van het eigen risico? Kies dan voor het verplichte eigen risico en betaal dit in 10 termijnen van € 38,50

Kinderen tot 18 jaar betalen trouwens geen eigen risico.

Lees meer over het eigen risico of bekijk de 4 tips om de premie te verlagen.

3. Kies uw aanvullende verzekering

De basisverzekering vergoedt niet alles. Fysiotherapie, brillen, contactlenzen en alternatieve geneeswijzen zitten bijvoorbeeld niet in de basisverzekering. Wilt u dit wel meeverzekeren? Kies dan voor een aanvullende verzekering. Bij CZ kunt u kiezen uit maar liefst 7 aanvullende verzekeringen. Variërend van bijvoorbeeld 9 tot wel 24 keer fysiotherapie per jaar.

Vergelijk alle aanvullende verzekeringen

Zwangere vrouw bij zwangerschapscursus legt handen op haar buik

Tip! Zwanger? Ook dan bent u bij CZ goed verzekerd

Zo krijgt u het gratis kraampakket. En in onze aanvullende verzekering kunt u zich verzekeren voor extra vergoedingen voor kraamzorg, zwangerschapscursussen en meer.

Ontdek onze aanvullende verzekeringen

4. Kies uw tandartsvezekering

De meeste tandartskosten voor kinderen worden vergoed uit de basisverzekering. Voor volwassenen (vanaf 18 jaar) geldt dit niet. De kosten voor de tandarts kunnen snel oplopen. Wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Kies dan een aanvullende tandartsverzekering. Zo bent u ook voor tandartskosten goed verzekerd. Oók voor orthodontie.

Vergelijk alle tandartsverzekeringen

Medewerker ervaart stress bij het thuiswerken

Tip! Voordeel met een collectieve zorgverzekering

Check of u zich collectief kunt verzekerden via uw werkgever, ledenvereniging of als zzp’er. Zo kunt u korting krijgen op uw premie. En krijgt u uitgebreide vergoedingen en extra’s om gezond te blijven.

Ontdek de voordelen

Dáárom CZ

  1. Al 90 jaar ervaring
  2. Klanten geven ons een 8,2
  3. 2,6 miljoen klanten gingen u voor

Ga voor de beste service

Man doet Keuzehulp op mobiele telefoon

CZ declareren app

Handig! Declareer moeiteloos uw nota's met onze 4 sterren-app.

Overstappen zo geregeld

U kunt elk jaar per 1 januari overstappen naar CZ. Overstappen is heel makkelijk. U geeft aan wat u wilt en wij zeggen uw oude zorgverzekering voor u op.

Bereken in 2 minuten uw premie
  • Handige opzegservice
  • 14 dagen bedenktijd
  • Kinderen tot 18 jaar gratis

Veelgestelde vragen

Naar boven