Zorgverzekering kiezen in 4 stappen

Welke zorgverzekering past bij mij? Een zorgverzekering kiezen is elk jaar weer een hoop gepuzzel. Met deze tips vindt u de zorgverzekering die bij u past.

1. Kies uw basisverzekering

In de basisverzekering zit de meest voorkomende zorg, zoals de huisarts, ziekenhuis en apotheek. Dat is voor iedere basisverzekering gelijk. Toch zijn er verschillen. Zo is de premie voor de Zorgbewustpolis bijvoorbeeld lager, omdat u alles online regelt. En krijgt u met de Zorgkeuzepolis een ruimere vergoeding als u naar een zorgverlener zonder contract gaat.

Tip! Pas op met budgetpolissen

Er zijn ook zorgverzekeraars die budgetpolissen bieden. Let daarmee op, want de keuze uit zorgverleners is dan vaak beperkt. U zit altijd goed met een basisverzekering van CZ. We hebben namelijk contracten met ruim 45.000 zorgverleners.

Bekijk onze basisverzekeringen

2. Kies uw eigen risico

Het eigen risico bij de basisverzekering is het bedrag dat u eerst zelf betaalt, voordat u een vergoeding krijgt. Het verplicht eigen risico is€ 385 per jaar. Maar u kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico tot maximaal € 885. U krijgt dan korting op de premie. Maar wat is wijsheid?

  • Denkt u dat u in 2021 weleens zorg of medicijnen nodig heeft? Dan is het slimmer om te kiezen voor het verplicht eigen risico van € 385
  • Kunt u op elk moment tot € 885 missen als u zorg nodig heeft? Dan is een vrijwillig eigen risico zeker het overwegen waard.
  • Heeft u moeite met het betalen van het eigen risico? Kies dan voor het verplichte eigen risico en betaal dit in 10 termijnen van € 38,50

Kinderen tot 18 jaar betalen trouwens geen eigen risico.

Lees meer over het eigen risico of bekijk de 4 tips om de premie te verlagen.

3. Kies uw aanvullende verzekering

De basisverzekering vergoedt niet alles. Fysiotherapie, brillen, contactlenzen en alternatieve geneeswijzen zitten bijvoorbeeld niet in de basisverzekering. Wilt u dit wel meeverzekeren? Kies dan voor een aanvullende verzekering. Bij CZ kunt u kiezen uit maar liefst 7 aanvullende verzekeringen. Variërend van bijvoorbeeld 9 tot wel 24 keer fysiotherapie per jaar.

Vergelijk alle aanvullende verzekeringen

Zwangere vrouw bij zwangerschapscursus legt handen op haar buik

Tip! Zwanger? Ook dan bent u bij CZ goed verzekerd

Zo krijgt u het gratis kraampakket. En in onze aanvullende verzekering kunt u zich verzekeren voor extra vergoedingen voor kraamzorg, zwangerschapscursussen en meer.

Ontdek onze aanvullende verzekeringen

4. Kies uw tandartsverzekering

De meeste tandartskosten voor kinderen worden vergoed uit de basisverzekering. Voor volwassenen (vanaf 18 jaar) geldt dit niet. De kosten voor de tandarts kunnen snel oplopen. Wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Kies dan een aanvullende tandartsverzekering. Zo bent u ook voor tandartskosten goed verzekerd. Oók voor orthodontie.

Vergelijk alle tandartsverzekeringen

Medewerker ervaart stress bij het thuiswerken

Tip! Voordeel met een collectieve zorgverzekering

Check of u zich collectief kunt verzekerden via uw werkgever, ledenvereniging of als zzp’er. Zo kunt u korting krijgen op uw premie. En krijgt u uitgebreide vergoedingen en extra’s om gezond te blijven.

Ontdek de voordelen

Zorgverzekering veranderen

Tussen 12 november en 31 december kunt u uw zorgverzekering veranderen. Dat mag uw bestaande zorgverzekering zijn, maar ook een nieuwe bij een andere zorgverzekeraar. Misschien wilt u meer zorg aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld tandartskosten of kiest u voor een extra vrijwillig eigen risico. Zeg uw oude zorgverzekering altijd voor 1 januari op. Uw zorgverzekering veranderen kan dan tot 1 februari.

Overstappen zo geregeld

Overstappen naar CZ is heel makkelijk. Geef voor 1 januari aan wat u wilt. Dan zeggen wij uw oude oude zorgverzekering voor u op.

Bereken in 2 minuten uw premie
  • Handige opzegservice
  • 14 dagen bedenktijd
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Dáárom CZ

  • Ruime vergoedingen
  • Altijd een pakket dat bij u past
  • Meer dan 20 extra's bij uw zorgverzekering
Man en vrouw kijken op tablet

Extra bij uw zorgverzekering

Of u nu gezonder wil leven of zorg nodig heeft, er is altijd wel iets dat bij u past.

Ontdek CZ Extra

Veelgestelde vragen

Naar boven