Dit formulier bevat fouten. Controleer de velden en verstuur opnieuw.
Default page title (niet verplicht)

Zorgverzekering kiezen

Welke zorgverzekering moet ik kiezen? Het is een vraag die elk jaar weer voorbijkomt. We helpen u graag bij het maken van een goede keuze. Kijk waarop u moet letten.

Basisverzekering vergelijken

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet verplicht een basisverzekering hebben. Alle basisverzekeringen vergoeden hetzelfde. Toch kan de premie verschillen. Bijvoorbeeld omdat u bij de ene verzekering alles zelf online regelt en u bij de andere verzekering nog een papieren polis ontvangt. Ook is het zo dat u bij de ene verzekering zelf kunt kiezen naar welke zorgverleners u gaat en bij de ander kan de keuze beperkt zijn.

Keuze zorgverleners

Bij een naturapolis krijgt u alleen de maximale vergoeding als u naar een zorgverlener gaat waarmee zorgverzekeraars een contract hebben. Bij een restitutiepolis kunt u zelf uw zorgverlener kiezen. Daarvoor betaalt u dan wel een hogere premie.

Tip! Er zijn ook zorgverzekeraars die budgetpolissen bieden. Let daarmee op, want de keuze uit zorgverleners is dan vaak beperkt.

CZ Basisverzekering, altijd ruime keuze uit zorgverleners

Bij CZ hebben we 3 basisverzekeringen:

  • Zorgbewustpolis (naturapolis): 100% vergoeding bij zorgverleners mét contract, 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract. U regelt uw zorg online.
  • Zorg-op-maatpolis (naturapolis): 100% vergoeding bij zorgverleners mét contract, 75% vergoeding bij zorgverleners zonder contract. U regelt uw zorg online of per post.
  • Zorgkeuzepolis (restitutiepolis): Zelf uw zorgverlener kiezen. U regelt uw zorg online of per post.

Bekijk de basisverzekeringen van CZ

Eigen risico bij de zorgverzekering kiezen

Verplicht eigen risico

Bij de basisverzekering hoort ook een verplicht eigen risico. Dit is het bedrag dat u eerst zelf betaalt, voordat u een vergoeding krijgt. De overheid bepaalt elk jaar wat het eigen risico is. In 2020 is dit € 385 per jaar. Voor kinderen tot 18 jaar geldt dit trouwens niet.

Tip! Bij CZ kunt u het verplicht eigen risico in termijnen betalen.

Korting met vrijwillig eigen risico

Bij CZ kunt u ook kiezen voor een extra vrijwillig eigen risico. U krijgt dan korting op de premie. Verwacht u weinig zorgkosten te maken? Dan is een vrijwillig eigen risico zeker het overwegen waard.

Lees meer over het eigen risico

Onze klanten geven ons een 7,7 4369 beoordelingen

Aanvullende verzekering: niet verplicht, wel handig

De basisverzekering vergoedt niet alles. Fysiotherapie, brillen, contactlenzen en alternatieve geneeswijzen zitten bijvoorbeeld niet in de basisverzekering. Denkt u deze zorg wel nodig te hebben? Dan is het slim om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Vergelijk de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen goed. Die verschillen namelijk per zorgverzekeraar. Bij CZ kunt u kiezen uit maar liefst 7 aanvullende verzekeringen. Variërend van bijvoorbeeld 9 tot wel 24 keer fysiotherapie per jaar.

Gaat u regelmatig voor vakantie of werk naar het buitenland? Dan is het slim om extra vergoedingen voor spoedeisende zorg in het buitenland mee te verzekeren. Dit kan met ál onze aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld met de aanvullende verzekering Start, al voor € 1,95 per maand.

Vergelijk alle aanvullende verzekeringen

Tandarts en orthodontist verzekeren

Tandarts

De meeste tandartskosten voor kinderen worden vergoed uit de basisverzekering. Voor volwassenen (vanaf 18 jaar) ligt dit anders. Moet u nu wel of geen tandartsverzekering hebben? Dat is helemaal aan u.

Bij CZ kunt u tandartskosten verzekeren met de volgende verzekeringen:

Tip! Kijk eens welke tandartskosten u het afgelopen jaar had. Bij de meeste zorgverzekeraars kunt u dit opvragen door in te loggen in de klantenomgeving (bijvoorbeeld Mijn CZ).

Vergelijk de verzekeringen

Orthodontist tot 18 jaar

Naderen uw kinderen de tienerleeftijd? Grote kans dat ze binnenkort een beugel nodig hebben. Een beugel kost gemiddeld € 2.000 tot 3.000. Die kosten worden in de meeste gevallen niet vergoed uit de basisverzekering. Het is dus slim om op tijd een tandartsverzekering te nemen die dit vergoedt. Informeer bij uw tandarts of uw kind een beugel nodig heeft en wanneer.

Bij CZ kunt u orthodontie verzekeren met de volgende verzekeringen:

Wachttijd bij vergoeding voor orthodontie

Sluit u voor het eerst een aanvullende verzekering met orthodontie af? Dan geldt er een wachttijd van 1 jaar. Dus als u nu kiest voor een aanvullende verzekering met orthodontie, dan krijgt u dit pas vanaf 1 januari 2021 vergoed.

Vergelijk de verzekeringen

Collectieve verzekering vaak voordeliger

Hebt u de kans om een collectieve zorgverzekering af te sluiten? Bijvoorbeeld via uw werkgever of een ledenorganisatie? Dan is dat zeker een overweging waard. U krijgt dan namelijk korting op de premie en ruimere vergoedingen voor het hele gezin.

Méér dan alleen korting op de premie

Bij CZ hebben we collectieve verzekeringen via veel werkgevers, ledenorganisaties en voor zzp’ers. En we bieden meer dan alleen korting. Bijvoorbeeld het gratis CZ Gezond aan het werkpakket. Plus extra vergoedingen om gezond aan het werk te blijven.

Betrouwbaarheid en service

Als u zorg nodig hebt, moet u erop kunnen rekenen dat u die ook krijgt. Bij CZ gaan we verder voor betere zorg. Door alles rond onze zorgverzekeringen eenvoudig en gemakkelijk te maken. En door u persoonlijk te begeleiden bij het krijgen van goede zorg. Dit doen we al bijna 90 jaar en voor 3,6 miljoen Nederlanders.

Eigen risico gespreid betalen

Bij CZ kunt u uw verplicht eigen risico betalen in 10 termijnen.

Overstapservice

Stapt u over naar CZ? Wij zeggen uw huidige verzekering voor u op.

Hulp bij uw zorg Hebt u of heeft uw naaste zorg nodig? Onze zorgadviseurs zijn er voor u.

Aanvragen en overstappen

Overstappen is heel eenvoudig. Bereken uw premie en sluit direct uw zorgverzekering online af.

Bereken uw premie in 2 minuten
  • Handige opzegservice
  • 14 dagen bedenktijd
  • Kinderen tot 18 jaar gratis