4 tips om uw premie te verlagen

U wilt de beste zorg voor de beste prijs. Hier vindt u een paar slimme manieren om een uitstekende zorgverzekering af te sluiten en toch uw premie flink te verlagen.

1. Kies bewust voor een betaalbaar pakket

De vergoedingen in de basisverzekering zijn voor elke Nederlander gelijk. Toch zijn de premies vaak anders. Dat komt omdat basisverzekeringen verschillen in voorwaarden.

CZ heeft bijvoorbeeld de Zorgbewustpolis en CZdirect. Dit zijn uitstekende basisverzekeringen voor de kosten van huisarts, ziekenhuis en apotheek. Met deze basisverzekeringen bespaart u op uw premie. Let wel op dat u vaak minder vergoed krijgt wanneer u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. En gaat u naar een zorgverlener met contract? Dan heeft dat meer voordelen. Bijvoorbeeld dat u de rekening niet hoeft voor te schieten.

2. Verlaag uw premie met een hoger eigen risico

De overheid heeft voor 2024 een verplicht eigen risico vastgesteld van € 385 per jaar. Dit is het bedrag dat u zelf bijdraagt als u gebruik heeft gemaakt van vergoedingen in de basisverzekering.

U kunt ervoor kiezen bovenop het verplichte eigen risico ook een vrijwillig eigen risico te nemen. Dan verlaagt u uw premie. Want hoe meer eigen risico u neemt, hoe lager de premie wordt. Dit is alleen aan te raden als u niet verwacht het komende jaar veel zorgkosten te gaan maken.

3. Krijg collectiviteitskorting op een aanvullende verzekering

Veel werkgevers maken afspraken met CZ over een collectieve zorgverzekering. Zo kan u als medewerker korting krijgen op een aanvullende verzekering. En profiteren van alle collectieve voordelen zoals jaarlijks een HealthCheck en het meenemen van 5 ongebruikte fysiobehandelingen. Kijk of u zich collectief kunt verzekeren.

Geen collectieve verzekering mogelijk via uw werkgever? Kijk dan of u korting kunt krijgen via een ledenorganisatie. Veel ledenorganisaties hebben namelijk afspraken met CZ gemaakt. Ontdek uw voordeel en bekijk de ledenverenigingen met een collectiviteit bij CZ.

4. Betaal in minder termijnen

Meestal betaalt u uw zorgverzekering per maand. Maar u kunt ook in minder termijnen betalen, zoals per kwartaal of per halfjaar. Als u aan het begin van uw verzekering meteen voor een jaar vooruit betaalt, krijgt u de meeste korting. Dat scheelt toch weer op uw premie.