Samenwonen of trouwen

U gaat samenwonen of trouwen. Gefeliciteerd! Soms is het handig om uw zorgverzekering aan te passen. Kijk wat u het beste kunt doen in uw persoonlijke situatie.

Naam of adres

Verandert uw naam of adres? De gemeente informeert ons dan vanzelf. U hoeft dit dus niet aan ons door te geven. Een naamswijziging wordt automatisch doorgevoerd bij de digitale zorgpas in de CZ app.

Verhuist u naar het buitenland? Bel dan even onze klantenservice om uw nieuwe adres door te geven.

Samen op de polis? Dat mag maar hoeft niet

Uw zorgverzekering blijft gewoon doorlopen. U hoeft deze dus niet aan te passen, maar dat mag wel. Veel mensen vinden het namelijk handig op met de partner op 1 polis te staan. Dat scheelt weer wat administratie.

Kiest u voor samen één polis? Dan krijgt u beiden dezelfde basisverzekering. U kunt wel ieder een eigen aanvullende verzekering kiezen. Kijk dus goed welke zorg u vaak nodig heeft en kies een aanvullende verzekering die dit vergoedt. Regel het via de klantenservice of via Mijn CZ.

Log in bij Mijn CZ

Dubbel voordeel met een collectieve zorgverzekering

Heeft één van u een collectieve zorgverzekering bij CZ? Dan kan het interessant zijn om samen op de polis te staan. Uw partner kan dan net als u korting krijgen op de aanvullende verzekering. En profiteren van alle collectieve voordelen zoals jaarlijks een HealthCheck en het meenemen van 5 ongebruikte fysiobehandelingen.

Ontdek de collectieve zorgverzekering van CZ

Zorgtoeslag

Krijgt u nu zorgtoeslag? Dan kan het zijn dat dit na het trouwen of samenwonen verandert. De Belastingdienst telt dan namelijk ook het inkomen van uw partner mee.

Lees meer hierover op de site van de Belastingdienst.