Gezinslid toevoegen

Wilt u een gezinslid op uw polis bijschrijven? Dat regelt u eenvoudig zelf in Mijn CZ.

Gezinslid bijschrijven

Voorwaarden

Alleen de verzekeringnemer kan een gezinslid op de polis bijschrijven.

Zó schrijft u een gezinslid bij

Een gezinslid kunt u zelf in Mijn CZ bijschrijven.

  1. Vul informatie in

    Vul de reden voor bijschrijving en gewenste ingangsdatum in

  2. Vul aanvullende gegevens in

    Vul de persoonsgegevens en gewenste verzekering in

  3. Versturen

    Verstuur de wijziging

Bevestiging van de wijziging

U krijgt een bevestiging van de wijziging. Ook ontvangt u binnen 10 werkdagen een nieuw polisblad. De digitale zorgpas vindt u in de CZ app.

Veelgestelde vragen

Gefeliciteerd! Nu u op hetzelfde adres woont, kunt u samen op een polis. Let op: het is wel belangrijk dat u dezelfde basisverzekering heeft. En dat u allebei individueel verzekerd bent, of beiden via dezelfde collectiviteit.

U kunt deze wijziging online doorgeven via Mijn CZ. Of lees meer over trouwen en samenwonen

U kiest zelf bij welke ouder u uw kind meeverzekert. Staat uw kind bij u samen op de polis? Dan krijgt uw kind de verzekering van de ouder met de meest uitgebreide dekking. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Gefeliciteerd! Meld uw kind aan binnen 4 maanden nadat de adoptie rond is. Stuur bewijs mee van het moment dat uw kind aan u is overgedragen. U kunt uw kind online aanmelden via Mijn CZ of via dit aanvraagformulier. Wilt u uw kind aanvullend verzekeren? Dan moet één van beide ouders deze verzekering ook hebben.

Let op: meld uw kind op tijd aan. Als u te laat bent met de aanmelding, gaat de zorgverzekering pas in vanaf het moment waarop wij de aanmelding ontvangen hebben. Medische kosten die u gemaakt hebt vóór de ingangsdatum van de zorgverzekering zijn voor uw eigen rekening.

Bekijk ook