Het verschil tussen een natura- en combinatiepolis

CZ heeft 3 naturaverzekeringen: de CZ Zorgbewustpolis, de CZ Zorg-op-maatpolis en de CZdirect basisverzekering. CZ heeft één combinatieverzekering: de CZ Zorgvariatiepolis. Wat zijn de verschillen?

Vergoeding zorgverleners zonder contract

Gaat u naar een zorgverlener zonder contract voor uw behandeling en heeft u een naturaverzekering? Dan krijgt u niet alles vergoed. Heeft u een combinatieverzekering? Dan krijgt u zorg uit de basisverzekering bijna altijd 100% vergoed tot het Het tarief dat we in Nederland redelijk vinden voor een bepaalde behandeling.. Alleen voor de wijkverpleging en GGZ geldt een andere vergoeding: maximaal 85% van het tarief van zorgverleners mét een contract.

Naturaverzekering is goedkoper

Omdat de vergoeding bij zorgverleners zonder contract lager is, is een naturaverzekering goedkoper dan een combinatieverzekering.

Vergelijk onze basisverzekeringen

Veelgestelde vragen

Gaat u naar een zorgverlener zonder contract voor uw behandeling? Dan krijgt u niet alles vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per basisverzekering:

  • CZdirect basisverzekering (natura direct): wij vergoeden 65% van de rekening. De vergoeding is maximaal 65% van het tarief van zorgverleners met contract.
  • CZ Zorgbewustpolis (natura select): wij vergoeden 70% van de rekening. De vergoeding is maximaal 70% van het tarief van zorgverleners met contract.
  • CZ Zorg-op-Maatpolis (natura): wij vergoeden 75% van de rekening. De vergoeding is maximaal 75% van het tarief van zorgverleners met contract.
  • CZ Zorgvariatiepolis (combinatie): wij vergoeden maximaal 100% van de rekening tot het marktconform tarief. Alleen voor de wijkverpleging en GGZ geldt een andere vergoeding: maximaal 85% van het tarief van zorgverleners mét een contract.

Gaat u naar een zorgverlener met een contract voor uw behandeling? Dan krijgt u gewoon 100% vergoed.

Kunt u hulp gebruiken? We zijn er voor u