Zorgkosten en financiële gevolgen bij overlijden

Mogelijk heeft uw naaste nog rekeningen voor zorgkosten liggen. Wat kunt u daarmee doen? En wat als er teveel aan ons is betaald?

Zelf nota's declareren

Rekeningen voor zorgkosten kunt u nog gewoon bij ons indienen. U hoeft ze niet eerst zelf te betalen. Dien de rekeningen binnen 36 maanden na de behandeldatum in.

Declaraties door de zorgverlener

Ook de zorgverlener kan rekeningen rechtstreeks bij CZ indienen. Het kan maanden duren voordat wij alle rekeningen ontvangen. Dit heeft te maken met de manier waarop sommige zorgkosten afgerekend worden.

Te veel premie betaald?

Als een verzekerde overlijdt, berekenen wij de premie opnieuw. U hoeft zelf geen contact op te nemen met de bank, ook niet als met automatische incasso betaald werd. Is er te veel betaald? Dan storten wij het te veel betaalde bedrag terug op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Soms lukt dit niet omdat de bank het rekeningnummer heeft geblokkeerd. Neem in dat geval contact met ons op. Als er te weinig premie betaald is, informeren wij u daarover.

Eigen risico

Ook het eigen risico berekenen we opnieuw, zowel het verplichte als het eventuele vrijwillige eigen risico. Ontvangen we na deze herberekening nog nota’s waarover eigen risico betaald moet worden? Dan laten wij u dat weten.

Kunt u hulp gebruiken? We zijn er voor u