Vergoeding allergeenvrije schoenen

Wat krijgt u vergoed voor allergeenvrije schoenen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

Individueel op maat gemaakte allergeenvrije schoenen zijn bestemd voor mensen die door een ernstige allergie (bijvoorbeeld een lijmallergie) de allergeenvrije confectieschoenen niet kunnen verdragen. U krijgt op maat gemaakte allergeenvrije schoenen vergoed uit de basisverzekering.

U krijgt deze vergoeding als u naar een leverancier gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

In het Reglement Hulpmiddelen vindt u welke eisen wij stellen per vergoeding en aan leveranciers.

Eigen bijdrage

Iedereen schaft regelmatig schoenen aan. Daarom betalen ook verzekerden die allergeenvrije schoenen nodig hebben een vergelijkbaar bedrag in de aanschafkosten. Dit heet een wettelijke eigen bijdrage.

In 2024 is deze wettelijke eigen bijdrage:

  • Tot 16 jaar: € 65 per paar
  • Vanaf 16 jaar: € 130 per paar 

Eigen risico

In 2024 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met uw verplichte eigen risico en daarna met uw vrijwillig eigen risico. Als u uw eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit uw verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor u bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kunt u terecht?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor op maat gemaakte allergeenvrije schoenen? Vind een leverancier bij u in de buurt.

De leverancier vraagt altijd vooraf een akkoordverklaring bij ons aan. En stuurt met deze akkoordverklaring mee:

  • Een toelichting van de dermatoloog of allergoloog met vermelding van de vastgestelde allergie
  • Een offerte van de leverancier

Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Vraag ons dan ook om toestemming bij een vervolgaanvraag. U doet dit op dezelfde manier als bij een 1e aanvraag.

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven