Vergoeding begeleiding bij dementie (casemanagement)

Wat krijgt u vergoed voor begeleiding door een zorgprofessional (casemanagement) als u zorgt voor iemand met dementie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

Als u zorgt voor iemand met dementie, kunt u hulp krijgen van één vaste, ervaren zorgprofessional. Deze begeleiding wordt casemanagement genoemd. Casemanagement wordt meestal vergoed uit de basisverzekering van de persoon met dementie. De vergoeding valt onder wijkverpleging. Afhankelijk van uw situatie kunt u begeleid worden door een wijkverpleegkundige of casemanager.

Krijgt uw naaste andere zorg vergoed uit de WLZ (Wet Langdurige Zorg), dan werkt deze vergoeding anders. Neem dan contact op met uw zorgkantoor.

Wat doet uw begeleider voor u?

Uw persoonlijke begeleider komt regelmatig bij uw naaste langs. En u kunt altijd bellen voor hulp en advies. Zo kan uw begeleider:

  • Vragen over dementie beantwoorden
  • U helpen in het woud van wetten en regels
  • Voor u bemiddelen bij het regelen van zorg
  • U helpen de juiste keuzes te maken
  • Naar uw verhalen en dilemma’s luisteren
  • U advies en ondersteuning geven bij uw hulpvragen
  • U helpen zoeken naar oplossingen voor de persoonlijke situatie van u en uw naaste

Eigen bijdrage

Uw naaste betaalt hiervoor geen eigen bijdrage.

Eigen risico

Uw naaste betaalt hiervoor geen eigen risico.

Waar kunt u terecht?

Krijgt u nog geen begeleiding van een professional? Bespreek dit dan eerst met de huisarts van degene voor wie u zorgt. Of neem zelf contact op met een zorgverlener met contract voor casemanagement dementie. Vind een zorgverlener bij u in de buurt.

Hebt u nog geen vast contactpersoon maar wel vragen? Stel uw vragen gratis per mail aan één van de casemanagers op dementie.nl.

Stel uw vraag aan een casemanager

Hulp en advies bij dementie

Zorgen voor iemand met dementie kan zwaar en emotioneel zijn. Bovendien verandert de zorg per fase. Wij staan in elke fase van dementie voor u klaar met handige tips en adviezen. Zodat u goed kunt zorgen voor uw naaste en voor uzelf.

Zo helpen we u
foto man legt hand op schouder van oudere man

CZ Zorgteam

Heeft u een vraag over de zorg voor uw naaste met dementie? Of wilt u graag advies over hoe u de zorg voor uw naaste beter kunt regelen zodat u meer tijd overhoudt voor uzelf? Onze zorgadviseurs van het zorgteam helpen u graag.

Naar boven