Vergoeding HealthCheck

Ontdek hoe uw gezondheid en leefstijl ervoor staan met de HealthCheck. Met een collectieve aanvullende verzekering kunt u deze gezondheidscheck vergoed krijgen uit uw preventiebudget.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Collectieve aanvullende verzekering

Vergoeding mogelijk uit uw preventiebudget

Eigen risico

U betaalt geen Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed?

De HealthCheck bestaat uit een online vragenlijst en een testkit voor thuis. Daarmee meet u bijvoorbeeld uw buikomvang en cholesterol. U krijgt de HealthCheck ter waarde van € 59,90 vergoed uit het preventiebudget van de meeste Basis Collectief, Basis Collectief+ en BasisExtra Collectief
Comfort en ComfortExtra
Plus Collectief en PlusExtra Collectief
Top Collectief en TopExtra Collectief

Weten hoeveel budget u nog hebt? Ontdek het op Mijn CZ of bel onze klantenservice: 088 555 77 77.

Waar kunt u terecht?

U vraagt de HealthCheck aan op het FitzMe Portal.

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven