Vergoeding second opinion

U krijgt een second opinion (mening van een andere arts) vergoed uit je basisverzekering. We verrekenen de kosten wel met uw eigen risico. Bekijk de vergoeding.

Wat krijgt u vergoed?

Hebt u twijfel over een diagnose of behandeling? Dan kunt u een second opinion aanvragen bij een andere arts of behandelaar. Een second opinion betekent niet dat het onderzoek opnieuw wordt gedaan. Het betekent dat een andere arts hetzelfde onderzoek bekijkt. U krijgt een vergoeding voor een second opinion vanuit uw basisverzekering.

U krijgt geen vergoeding voor de second opinion over uw mate van arbeidsongeschiktheid. Die valt niet onder de vergoeding van uw zorgverzekering.

U krijgt deze vergoeding als u naar een zorgverlener met een contract voor uw behandeling gaat. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Gaat u naar zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed.

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

In 2023 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met uw verplichte eigen risico en daarna met uw vrijwillig eigen risico. Als u uw eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit uw verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor u bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kunt u terecht?

Op zoek naar een arts of behandelaar met een contract voor uw behandeling? Vind een zorgverlener bij u in de buurt. Zoek op behandeling of specialisme.

U hebt een verwijzing nodig van uw behandelaar. Ook hebt u een kopie van uw medisch dossier nodig. Soms betaalt u voor het opvragen van deze kopie extra kosten, deze krijgt u niet vergoed.

Wilt u meer weten wat een second opinion precies is en hoe u dat aanvraagt? Of wilt u advies van het Zorgteam bij het aanvragen?

Lees meer over Second Opinion

 

Extra service: second opinion via Best Doctors

Best Doctors is een extra service van CZ. Daarmee krijgt u een second opinion van een internationale topspecialist. Weten of dit ook voor u geldt? Lees meer over Best Doctors.

Zorg nodig?

Het CZ Zorgteam helpt u graag met persoonlijk advies. Van wachtlijstbemiddeling tot het vinden van de juiste zorgverlener. Voor uzelf of iemand voor wie u zorgt.

Naar boven