Vergoeding steunzolen en overige voethulpmiddelen

Steunzolen en overige voethulpmiddelen kunt u vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering. 

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Bent u collectief verzekerd?

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt een vergoeding voor steunzolen en overige voethulpmiddelen, zoals (orthopedische) zooltjes, tape, drukverband, teenprothesen, nagelprothesen en nagelbeugels.

U kunt uit uw aanvullende verzekering ook een vergoeding krijgen voor de behandeling bij een podotherapeut of podoloog.

Wanneer krijgt u een vergoeding?

Steunzolen

U krijgt een vergoeding als een orthopedisch schoenmaker of instrumentmaker de steunzolen levert. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig.

Overige voethulpmiddelen

U krijgt een vergoeding als uw podotherapeut of podoloog de hulpmiddelen levert die nodig zijn bij de behandeling. Wordt u behandeld door een pedicure voor reumatische artritis? Dan kunt u de hulpmiddelen van de pedicure ook vergoed krijgen.

Waar kunt u terecht?

Steunzolen

U kunt terecht bij een orthopedisch schoenmaker of orthopedisch instrumentmaker. Vind een leverancier bij u in de buurt.

Overige voethulpmiddelen

U kunt terecht bij een erkende podotherapeut, podoloog of pedicure:

U krijgt geen vergoeding als uw zorgverlener niet erkend is.

Support bij uw zorg en gezondheid

Bij uw zorgverzekering krijgt u meer dan 20 extra’s. Van handige apps en hoge kortingen tot persoonlijke hulp.

Ontdek CZ Extra
Man en vrouw kijken op tablet