Vergoeding voetbehandelingen

Voetzorg voor algemene voetproblemen, ernstige bloedvatproblemen in de benen of reumatoïde artritis kunt u vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt geen Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Toestemming nodig?

Ja

Wat krijgt u vergoed?

Vergoeding CZ

U krijgt een vergoeding voor voetzorg bij algemene voetproblemen, ernstige bloedvatproblemen in de benen of reumatoïde artritis.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Wat krijgt u niet vergoed?

U krijgt geen vergoeding voor:

  • persoonlijke verzorging zoals het verwijderen van eelt
  • verzorgende redenen
  • algemene nagelverzorging

Wanneer krijgt u een vergoeding?

Hebt u voetzorg nodig voor reumatoïde artritis of ernstige bloedvatproblemen in de benen? Vraag dan vooraf toestemming aan.

Waar kunt u terecht?

U kunt altijd terecht bij een door ons erkende podotherapeut. Vind een podotherapeut bij u in de buurt.

Voor algemene voetzorg kunt u ook naar een erkende podoloog. Voor voetzorg bij reumatoïde artritis kunt u terecht bij een pedicure voor reuma.

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven