Vergoeding zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden

Wat krijgt u vergoed voor zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden krijgt u vergoed uit uw basisverzekering

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

U betaalt voor zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed?

Met zelfmeetapparatuur kunt u de stollingstijden van uw bloed bepalen. Het gaat om apparatuur met bijbehorende teststrips, een vingerpriksysteem met lancetten en vloeistof. U komt voor vergoeding in aanmerking als u langetermijnpatiënt bent of door uw werkzaamheden niet in staat bent voor controle naar de trombosedienst te gaan. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende aandoeningen:

  • Cardiomyopathie
  • Kunsthartkleppen
  • Hartritmestoornissen
  • Longembolie bij recidiverende patiënten
  • Trombosebeen bij recidiverende patiënten

U krijgt zelfmeetapparatuur vergoed als u naar een zorgverlener met een contract voor uw behandeling gaat. Gaat u naar zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed.

Waar kunt u terecht?

Zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden wordt geleverd door uw trombosedienst. Op zoek naar een trombosedienst met een contract voor zelfmeetapparatuur? Vind een trombosedienst bij u in de buurt.

U leent dit hulpmiddel. Als het apparaat niet meer goed werkt, kunt u deze vervangen. U kunt daarvoor direct contact opnemen met uw trombosedienst.