Vergoeding zuurstof

Hebt u extra zuurstof nodig door een aandoening zoals COPD, astma of clusterhoofdpijn? Dan krijgt u de huur van zuurstofapparatuur vergoed uit uw basisverzekering.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoed

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

U betaalt geen Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Verwijzing nodig?

Ja, van uw arts

Wat krijgt u vergoed voor zuurstofapparatuur?

U krijgt de huur van zuurstofapparatuur vergoed uit uw basisverzekering. Voor de stroomkosten krijgt u € 0,06 per draaiuur vergoed.

Zuurstof in het buitenland

Hebt u zuurstof nodig in het buitenland? Dan krijgt u maximaal het Nederlandse tarief vergoed. In het vergoedingenoverzicht hulpmiddelen staat per polis hoeveel u vergoed krijgt. Hebt u een restitutiepolis? Dan krijgt u het Het tarief dat we in Nederland redelijk vinden voor een bepaalde behandeling.
vergoed.

U kunt de zuurstof in het buitenland zelf regelen, óf via uw eigen leverancier. Krijgt u van uw leverancier een mobiele zuurstofconcentrator? Dan betaalt u de huur hiervoor zelf.

Waar kunt u terecht voor zuurstofapparatuur thuis?

Op zoek naar een leverancier voor zuurstof en bijbehorende apparatuur? Vind een leverancier.

Kiest u voor een leverancier zonder contract? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed. Ook moet u vooraf toestemming aan ons vragen met het aanvraagformulier en een offerte.

Veelgestelde vragen

Nog vragen? We zijn er voor u

Dinsdag 27 april 2021 zijn we gesloten vanwege Koningsdag.

Naar boven