Vergoeding zuurstof

Hebt u extra zuurstof nodig door een aandoening zoals COPD, astma of clusterhoofdpijn? Dan krijgt u de huur van zuurstofapparatuur vergoed uit uw basisverzekering.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoed

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Verwijzing nodig?

Ja, van uw arts

Wat krijgt u vergoed voor zuurstofapparatuur?

U krijgt de huur van zuurstofapparatuur vergoed uit uw basisverzekering. Voor de stroomkosten krijgt u € 0,12 per draaiuur vergoed. Mocht de vergoeding voor u niet toereikend zijn, dan kunt u een onderbouwd verzoek voor een eventuele extra aanvullende vergoeding bij ons indienen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder.

Zuurstof in het buitenland

Heeft u zuurstof nodig in het buitenland? Dan krijgt u maximaal het Nederlandse tarief vergoed. In het restitutietarievenlijst staat hoeveel u vergoed krijgt. Heeft u een combinatiepolis? Dan krijgt u het Het tarief dat we in Nederland redelijk vinden voor een bepaalde behandeling. vergoed.

U kunt de zuurstof in het buitenland zelf regelen, óf via uw eigen leverancier. Krijgt u van uw leverancier een mobiele zuurstofconcentrator? Dan betaalt u de huur hiervoor zelf.

Waar kunt u terecht voor zuurstofapparatuur thuis?

Op zoek naar een leverancier voor zuurstof en bijbehorende apparatuur? Vind een leverancier.

Kiest u voor een leverancier zonder contract? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed. Ook moet u vooraf toestemming aan ons vragen met het en een offerte.