Nunhems over de interventiewijzer

Zó helpt de CZ Interventiewijzer

Nunhems werkt voor de inzet van preventieve zorg met de CZ Interventiewijzer. Hiermee kunnen zij zélf snel en eenvoudig de beste interventies zoeken.

Column: Interventies en duurzame inzetbaarheid in de praktijk

We interviewden HR Professionals Jacqueline van der Linden (zie foto) en Charlotte Vaessen over hun ervaringen. Wat biedt de interventiewijzer en hoe gebruiken zij de tool bij Nunhems in de praktijk?

De interventiewijzer helpt bij preventie

Jacqueline: “De Interventiewijzer van CZ heeft voor ons een grote toegevoegde waarde. We maken er nu een half jaar gebruik van en zetten de tool steeds intensiever in. We werken met name hard aan vitaliteit en preventie. Duurzame inzetbaarheid hoort bij goed werkgeverschap en de CZ Interventiewijzer speelt daarbij een belangrijk rol. Sterker nog: hoe meer aandacht we besteden aan preventie, hoe belangrijker de tool wordt.”

We kunnen nu sneller interventies bieden en bovendien meer maatwerk

“Met de CZ Interventiewijzer kunnen we snel en gemakkelijk interventies bieden die aansluiten bij de hulpvraag van onze medewerkers,” vertelt Charlotte. “Zo startten we een tijd geleden met een stoppen-met-rokenprogramma. Al snel kwam de vraag: ‘Wij roken niet, maar zouden best wat kunnen afvallen - heb je daar iets voor?’ Met de interventiewijzer kunnen we hier preventief op inspelen.”

Het aanbod van interventies is groot. Deze tool wijst ons letterlijk de weg

“Er wordt steeds meer van mensen gevraagd,” zegt Charlotte. “We werken langer door, de ontwikkelingen gaan sneller, en de balans tussen werk en privé moet bewaakt worden. Met dit in het achterhoofd zijn we gestart met een project rond duurzame inzetbaarheid waarin de CZ Interventiewijzer een integrale rol speelt.”

Alle gegevens over inhoud en kosten hebben we direct bij de hand

Charlotte: ”We hebben meteen de juiste informatie bij de hand en kunnen opties met elkaar vergelijken. Alle gegevens, bijvoorbeeld over de inhoud van een programma, de kosten of de wijze van aanbieden, staan bij elkaar. De informatie die de CZ Interventiewijzer biedt, is gegroepeerd rond een aantal thema’s. Je kunt daarbij filteren op onderwerp. Als we dan op een interventie klikken dan kunnen we bijvoorbeeld achterhalen welke aanbieders in de buurt zitten, of bij ons op locatie kunnen werken. Zodra je de structuur doorhebt, kun je snel met het systeem werken en gericht zoeken.”

Deze voordelen ervaart Nunhems door te werken met de interventiewijzer:

  • Gemakkelijk vergelijken van interventies

  • Meer inzicht in het steeds verder groeiende aanbod interventies

  • Kostenbesparing omdat interventies effectiever ingezet worden

  • Snel interventies regelen doordat contactinformatie direct voor handen is

  • Tijdswinst voor HR-verantwoordelijken

  • Hogere medewerkerstevredenheid door gerichte bijdragen aan hun doelen

De CZ Interventiewijzer levert ons tijdwinst op, en vergroot de tevredenheid van medewerkers, die we helpen om hun doelstellingen te behalen. De waarde hiervan is niet in tijd of geld uit te drukken.

We kunnen nog meer betekenen voor onze medewerkers

“Onze HR-specialisten kunnen nu snel de juiste mogelijkheden bieden, die ook echt waarde toevoegen,” besluit Jacqueline. “De CZ Interventiewijzer levert ons tijdwinst op, en vergroot de tevredenheid van medewerkers, die we helpen om hun doelstellingen te behalen. De waarde hiervan is niet in tijd of geld uit te drukken. Alle positieve reacties van onze collega’s en het hoofdkantoor vinden we natuurlijk geweldig. Daarnaast helpt deze aanpak ons ook om onderscheidend te zijn op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Ons moederbedrijf BASF scoort wereldwijd hoog op onderdelen als aantrekkelijk werkgeverschap en diversiteit en werd onderscheiden door Great Place to Work®. Door snel de meest effectieve interventies binnen onze preventieprogramma’s te bieden, kan Nunhems zich nog beter profileren als een betrokken, aantrekkelijke werkgever. We worden steeds enthousiaster en dat wordt overal gezien!”

Ontdek de interventiewijzer

Zelf ontdekken wat de CZ Interventiewijzer voor uw onderneming kan betekenen?

Direct aan de slag met de CZ Interventiewijzer

Over Nunhems

Bij Nunhems, het groentezadenbedrijf van BASF met 2000 medewerkers wereldwijd, zijn gezondheid, veiligheid en milieu drie belangrijke bedrijfsrichtlijnen. In de Nederlandse gezondheidsprogramma’s van Nunhems, die sterk zijn gericht op preventieve zorg en duurzame inzetbaarheid, speelt de interventiewijzer van CZ een belangrijke rol.