Vrouw scant moedervlek met app

Bescherm én check uw huid

Na 15 minuten in de zon kunt u al verbranden, óók in Nederland. En een verbrande huid verhoogt het risico op huidkanker. Smeer uw huid dus goed in en check regelmatig op verdachte plekjes met de SkinVision app.

1 op de 5 Nederlanders krijgt te maken met huidkanker

Een goede behandeling is gelukkig vaak mogelijk als de ziekte op tijd ontdekt wordt. Controleer verdachte plekjes makkelijk zelf met de SkinVision app. Binnen 30 seconden weet u of een plekje verdacht is of niet. Gewoon thuis.

Wereldwijd al meer dan 3.500.000 keer gebruikt

"Insmeren deed ik zelden. Nu weet ik wel beter."

Ook CZ-verzekerde John (35 jaar) kreeg te maken met huidkanker. Dankzij SkinVision kwam hij in actie: “Een plekje op mijn huid zat er al een paar maanden, en groeide niet snel. Maar van de app kreeg ik het advies om direct naar een arts te gaan. Mijn huisarts verwees me door naar een dermatoloog. Het bleek geen onschuldig plekje maar een basaalcelcarcinoom, de meest voorkomende vorm van huidkanker.”

Zonder de app had ik er waarschijnlijk nog veel langer mee rondgelopen.

“Lang op het strand liggen is niks voor mij, maar ik ben wel veel buiten. Insmeren deed ik zelden. Ik word namelijk snel bruin en verbrand bijna nooit”, vertelt John. “Nu weet ik wel beter. Als ik naar buiten ga, smeer ik me in.”

Uw huid controleren is gewoon belangrijk

Maak er een gewoonte van om uw huid en die van uw gezin te controleren. Het liefst iedere 3 maanden. Dat doet u heel makkelijk zelf met de SkinVision app.

Altijd gratis voor klanten van CZ

5 tips om veilig van de zon te genieten

  1. Bescherm uw huid tegen UVA- en UVB-straling. Ook op een bewolkte dag of in de winter. En zoek tussen 12:00 en 15:00 uur de schaduw op, dan is de zonkracht het sterkst.
  2. Smeren, smeren, smeren. Voor een goede bescherming hebt u wel 7 eetlepels zonnebrandcrème nodig. Wees dus niet te zuinig.
  3. Houd baby’s tot 1 jaar uit de zon. De babyhuid heeft nog niet voldoende beschermend pigment. Vanaf hun 1e jaar kunt u kinderen laten wennen aan de zon. Uiteraard wél goed ingesmeerd.
  4. Met een zonnebril, een hoed of pet én zonbeschermende kleding bent u van top tot teen beschermd.
  5. Vermijd de zonnebank. De UVA-straling kan voorstadia van huidkanker veroorzaken en veroudert de huid. En een zonnebankkleurtje beschermt uw huid niet in de zon.

Ook interessant voor u