Zorgverzekering 2018

Aan het eind van elk jaar kunt u een nieuwe zorgverzekering kiezen. Niet uw favoriete klus? Dat begrijpen we. Daarom zetten we nu alvast wat informatie voor u op een rij. En laten we u zien dat CZ méér biedt dan alleen een goede zorgverzekering.

  • Vrije keuze zorgverleners mogelijk
  • We accepteren iedereen. Welkom bij CZ!
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

8,4

Wij geloven in de best mogelijke zorg voor iedereen

Onze missie: zorg in Nederland goed, betaalbaar en toegankelijk houden voor iedereen. Dat begint natuurlijk met goede vergoedingen en passende premies. Maar we gaan verder dan dat. Onze zorgadviseurs helpen u graag bij het vinden én regelen van de juiste zorg. Online én persoonlijk. Wat u het liefste hebt.

Bereken uw zorgpremie

Bent u zzp'er? Bekijk dan onze ZZP Zorgverzekering

Online: CZ HulpWijzer

De online CZ HulpWijzer geeft u binnen 30 seconden een persoonlijk stappenplan en praktische tips over hoe u hulp en zorg regelt. Of u nu verpleging, ziekenvervoer of hulp bij uw administratie zoekt.

Ga naar de CZ HulpWijzer

Persoonlijk: CZ Zorgteam

De adviseurs van het CZ Zorgteam geven u persoonlijk advies via telefoon of mail. Bijvoorbeeld over het regelen van zorg, vergoedingen, wachtlijstbemiddeling of het vergelijken van zorgverleners.

Kijk hoe wij u helpen

Ga ook voor de beste service

Eenvoudig declareren

Declareren gaat snel en makkelijk online via Mijn CZ of met de app op uw smartphone. En is de declaratie akkoord? Dan maken we binnen 10 werkdagen de vergoeding naar u over.

Ruime keuze uit zorgverleners

We hebben afspraken gemaakt met ruim 45.000 zorgverleners. Dat zijn bijna alle zorgverleners in Nederland.

Eigen risico gespreid betalen

Betaalt u uw verplicht eigen risico liever gespreid? Bij CZ kunt u uw eigen risico betalen in 10 termijnen.

Handige overstapservice

Vraag onze zorgverzekering aan vóór 1 januari, dan zeggen wij uw oude zorgverzekering voor u op.

Kiest u in 2018 voor een zorgverzekering van CZ? Stap over

Stap voor 1 januari over. Wij zeggen uw oude zorgverzekering dan voor u op. En u hebt altijd 14 dagen bedenktijd. U mag de zorgverzekering dus binnen 14 dagen na uw aanmelding gratis annuleren.

Bereken uw zorgpremie 2018 Of bekijk onze zorgverzekering


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik overstappen naar CZ?

Fijn dat u naar ons wilt overstappen. Als u onze zorgverzekering vóór 1 januari aanvraagt, zeggen wij uw oude verzekering voor u op. Bekijk en vergelijk onze zorgverzekeringen en bereken uw premie. U kunt daarna uw offerte aanvragen of de verzekering meteen online aanvragen. Natuurlijk kunt u ook (gratis) telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via 088 555 70 00.

Door het aanvragen van onze zorgverzekering geeft u ons toestemming om uw huidige verzekering op te zeggen. Deze opzegging geldt dan voor alle door ons te verzekeren personen. Wij zorgen ervoor dat uw huidige verzekering wordt opgezegd als uw aanvraag bij ons geaccepteerd is. Zo voorkomt u dat uw oude verzekering wordt opgezegd, terwijl u van ons nog geen bericht hebt gehad dat uw aanvraag verwerkt is. U loopt daardoor niet het risico onverzekerd te zijn.

Tot wanneer kan ik overstappen naar CZ?

U kunt tot 1 februari van het nieuwe jaar een zorgverzekering bij ons aanvragen en afsluiten als u uw oude verzekering uiterlijk op 31 december van het lopende jaar opzegt. Uw nieuwe zorgverzekering gaat dan in per 1 januari van het nieuwe jaar.

Wij regelen de opzegging voor u als u vóór 1 januari van het nieuwe jaar onze zorgverzekering aanvraagt. Als u tussen 1 januari en 1 februari onze zorgverzekering aanvraagt, dan moet u zelf uw opzegging regelen.

Accepteert CZ mij altijd?

Zorgverzekering (basisverzekering)

Wij accepteren voor het basispakket van de zorgverzekering iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd of gezondheid. Dit is een wettelijke plicht voor alle zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars zijn voor de zorgverzekering ook verplicht om mensen te accepteren die binnen hun werkgebied wonen. Wij werken landelijk en accepteren dus iedereen die onze zorgverzekering aanvraagt en recht heeft op de zorgverzekering.

Let op:

  • Hebt u bij uw huidige zorgverzekeraar een betalingsachterstand voor de premie van uw basisverzekering? Dan wordt u niet door die zorgverzekeraar uitgeschreven. U kunt dan helaas niet naar ons overstappen, want dan bent u dubbel verzekerd.
  • Als een zorgverzekeraar uw zorgverzekering wegens fraude heeft beëindigd, mag hij u 5 jaar lang voor een zorgverzekering weigeren. U moet dan dus een zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar afsluiten.
Aanvullende verzekeringen

Wij accepteren u automatisch voor onze aanvullende verzekeringen. Aanvullende verzekeringen vallen niet onder de wettelijke voorwaarden van de Zorgverzekeringswet. Wij bepalen dus zelf welke aanvullende verzekeringen (en met welke premie) wij aanbieden en welke voorwaarden wij daaraan verbinden.

Uitzondering hierop is onze aanvullende verzekering Uitgebreide Tandarts. Voor deze verzekering moet uw tandarts een tandartsverklaring invullen over de toestand van uw gebit. Onze adviserend tandarts beoordeelt deze verklaring en adviseert over acceptatie. Als uw verklaring geaccepteerd wordt, dan kunt u zonder problemen de aanvullende verzekering Uitgebreide Tandarts afsluiten. U kunt een tandartsverklaring opvragen via onze Klantenservice 088 555 77 77.

Bel ons

Voor een nieuwe verzekering

088 555 70 00
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur