Zorgverzekering 2018

Aan het eind van elk jaar hebt u 7 weken de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Niet uw favoriete klus? Dat begrijpen we. Daarom zetten we nu alvast wat informatie voor u op een rij.

Belangrijke data

 • 19 september 2017 (Prinsjesdag): Wijzigingen basisverzekering en eigen risico.
 • 12 november 2017: Uiterlijk 12 november maken wij onze premies en vergoedingen bekend.
 • 31 december 2017: Laatste dag voor het opzeggen of wijzigen van de zorgverzekering.
 • 31 januari 2018: Laatste dag voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering.

Wijzigingen zorgverzekering 2018

 • Premie zorgverzekering 2018: in november maken alle zorgverzekeraars in Nederland hun premies voor 2018 bekend. Vanaf dat moment kunt u onze zorgverzekeringen vergelijken en uw zorgverzekering voor 2018 afsluiten.
 • Basisverzekering 2018: op Prinsjesdag (19 september 2017) maakt de regering bekend welke zorg volgend jaar in uw basisverzekering zit. Op dit moment is er nog niets bekend over de veranderingen. Zodra wij meer weten, leest u dat op deze pagina.
 • Eigen risico 2018: het eigen risico is het bedrag dat u zelf betaalt voor zorg uit de basisverzekering. De overheid bepaalt elk jaar op Prinsjesdag de hoogte van het verplichte eigen risico. Op dit moment (2017) is het eigen risico € 385,- per persoon van 18 jaar en ouder. Kinderen betalen geen eigen risico. Het is nog niet bekend wat het eigen risico in 2018 wordt.
 • Aanvullende verzekering 2018: wij bepalen als zorgverzekeraar zelf wat er wijzigt in de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen. Dit maken we in november bekend.
 • Tandartsverzekering 2017: wij bepalen als zorgverzekeraar zelf wat er wijzigt in de vergoedingen van de tandartsverzekeringen. Dit maken we in november bekend.

Omdat CZ verder gaat dan anderen

Verder gaan dan anderen. Voorop lopen om u de best mogelijke zorg te bieden, die past bij úw persoonlijke situatie. Dat is waar CZ voor staat. We helpen u bij het vinden én regelen van de beste zorg. Dat is waarom 2,7 miljoen klanten kiezen voor CZ. Elk jaar weer. Kijk hoe we u kunnen helpen.

Zelf een specialist regelen? Zo helpen we

Kiest u liever zelf een specialist? Immanuel geeft u duidelijke tips om de juiste specialist te vinden.

Hulp bij mantelzorg, tijd voor jezelf

De wijkverpleging zat vol. Toch wisten we voor Alexanders schoonvader wijkverpleging te regelen.

Ga ook voor de beste service

Eenvoudig declareren

Declareren gaat snel en makkelijk online via Mijn CZ of met de app op uw smartphone. En is de declaratie akkoord? Dan maken we binnen 10 werkdagen de vergoeding naar u over.

Gespreid betalen

Betaalt u uw eigen risico liever gespreid? Bij CZ kunt u uw eigen risico betalen in 10 termijnen.

Advies en begeleiding

Vragen over wachtlijstbemiddeling, zorg of een second opinion? Het CZ Zorgteam is er voor u.

Handige overstapservice

Vraag onze zorgverzekering aan vóór 1 januari, dan zeggen wij uw oude zorgverzekering voor u op.

Overstappen zorgverzekering 2018

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan elk jaar tussen half november en 31 januari.

 • Overstapservice: kiest u vóór 1 januari 2018 voor een zorgverzekering van CZ? Dan zeggen wij uw oude zorgverzekering automatisch voor u op.
 • 14 dagen bedenktijd: u mag de zorgverzekering gratis annuleren binnen 14 dagen na uw aanmelding bij CZ.

Tussentijds overstappen

In een aantal situaties kunt u ook na 1 februari nog overstappen naar een andere zorgverzekering. Vergelijk en bereken de premie van onze zorgverzekeringen eenvoudig online of sluit direct af. Hulp nodig? Bel onze klantenadviseur via 088 555 70 00.

Bereken uw premie

Of bekijk onze zorgverzekeringen

Bent u al klant bij CZ? Dan hoeft u geen nieuwe premieberekening te maken. U krijgt half november vanzelf een nieuwe polis.

Wilt u uw polis wijzigen? Geef dit dan voor 1 januari aan ons door via Mijn CZ of bel ons op 088 555 77 77.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik overstappen naar CZ?

Fijn dat u naar ons wilt overstappen. Als u onze zorgverzekering vóór 1 januari aanvraagt, zeggen wij uw oude verzekering voor u op. Bekijk en vergelijk onze zorgverzekeringen en bereken uw premie. U kunt daarna uw offerte aanvragen of de verzekering meteen online aanvragen. Natuurlijk kunt u ook (gratis) telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via 088 555 70 00.

Door het aanvragen van onze zorgverzekering geeft u ons toestemming om uw huidige verzekering op te zeggen. Deze opzegging geldt dan voor alle door ons te verzekeren personen. Wij zorgen ervoor dat uw huidige verzekering wordt opgezegd als uw aanvraag bij ons geaccepteerd is. Zo voorkomt u dat uw oude verzekering wordt opgezegd, terwijl u van ons nog geen bericht hebt gehad dat uw aanvraag verwerkt is. U loopt daardoor niet het risico onverzekerd te zijn.

Tot wanneer kan ik overstappen naar CZ?

U kunt tot 1 februari van het nieuwe jaar een zorgverzekering bij ons aanvragen en afsluiten als u uw oude verzekering uiterlijk op 31 december van het lopende jaar opzegt. Uw nieuwe zorgverzekering gaat dan in per 1 januari van het nieuwe jaar.

Wij regelen de opzegging voor u als u vóór 1 januari van het nieuwe jaar onze zorgverzekering aanvraagt. Als u tussen 1 januari en 1 februari onze zorgverzekering aanvraagt, dan moet u zelf uw opzegging regelen.

Accepteert CZ mij altijd?

Zorgverzekering (basisverzekering)

Wij accepteren voor het basispakket van de zorgverzekering iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd of gezondheid. Dit is een wettelijke plicht voor alle zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars zijn voor de zorgverzekering ook verplicht om mensen te accepteren die binnen hun werkgebied wonen. Wij werken landelijk en accepteren dus iedereen die onze zorgverzekering aanvraagt en recht heeft op de zorgverzekering.

Let op:

 • Hebt u bij uw huidige zorgverzekeraar een betalingsachterstand voor de premie van uw basisverzekering? Dan wordt u niet door die zorgverzekeraar uitgeschreven. U kunt dan helaas niet naar ons overstappen, want dan bent u dubbel verzekerd.
 • Als een zorgverzekeraar uw zorgverzekering wegens fraude heeft beëindigd, mag hij u 5 jaar lang voor een zorgverzekering weigeren. U moet dan dus een zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar afsluiten.
Aanvullende verzekeringen

Wij accepteren u automatisch voor onze aanvullende verzekeringen. Aanvullende verzekeringen vallen niet onder de wettelijke voorwaarden van de Zorgverzekeringswet. Wij bepalen dus zelf welke aanvullende verzekeringen (en met welke premie) wij aanbieden en welke voorwaarden wij daaraan verbinden.

Uitzondering hierop is onze aanvullende verzekering Uitgebreide Tandarts. Voor deze verzekering moet uw tandarts een tandartsverklaring invullen over de toestand van uw gebit. Onze adviserend tandarts beoordeelt deze verklaring en adviseert over acceptatie. Als uw verklaring geaccepteerd wordt, dan kunt u zonder problemen de aanvullende verzekering Tandarts afsluiten. U kunt een tandartsverklaring opvragen via onze Klantenservice 088 555 77 77.

Bel ons

Voor een nieuwe verzekering

088 555 70 00
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur