Zwangerschap en geboorte

Gefeliciteerd!

We maken het u graag zo eenvoudig mogelijk tijdens uw zwangerschap. Uw zwangerschap doorgeven hoeft niet. Bekijk wat u wel moet regelen.

Dit moet u regelen

 1. Verloskundige regelen

  Zodra u zwanger bent, meldt u zich aan bij een verloskundigenpraktijk. Hebt u nog geen praktijk op het oog? Vind een goede verloskundige bij u in de buurt.

  Ga naar de Zorgvinder

 2. Kraamzorg aanvragen

  Na de bevalling kunt u wel wat hulp gebruiken. Vraag uiterlijk de 20e week van de zwangerschap de kraamzorg aan bij het kraamcentrum.

  Vind een kraamcentrum

 3. Kraampakket aanvragen

  Vraag het gratis kraampakket vóór de 5e maand van uw zwangerschap aan. U ontvangt het in de 7e maand van uw zwangerschap. Uw partner kan het kraampakket niet aanvragen.

  Kraampakket aanvragen

 4. Uw kind aanmelden

  Gefeliciteerd! Na de bevalling hebt u 3 werkdagen om uw kind aan te geven in de gemeente waar het is geboren. Geef de geboorte van uw kind binnen 4 maanden door aan CZ.

  Geboorte doorgeven aan CZ

Vergoedingen bij zwangerschap en geboorte

Bekijk wat u vergoed krijgt voor alle zorg rondom uw zwangerschap en de geboorte. Van zwangerschapsonderzoek tot kraamzorg.

Bekijk uw vergoedingen

Tips en advies tijdens uw zwangerschap

Ontvang op een paar momenten tijdens uw zwangerschap een e-mail met belangrijke to do's, leuke feitjes en korting op handige producten.

Ja, schrijf mij in

Stap per 1 januari over naar de aanvullende verzekering Gezinnen

Onze aanvullende verzekering Gezinnen is de beste keuze als u zwanger bent óf zwanger wilt worden. Met uitgebreide vergoedingen voor de zwangerschap en bevalling. Maar ook na de bevalling bent u uitgebreid verzekerd voor zorg die gezinnen vaak nodig hebben. Van fysiotherapie tot tandzorg. En kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Bekijk de aanvullende verzekering Gezinnen

of wijzig uw verzekering in Mijn CZ


CZ Geboortezorgadvies

Voor vragen en persoonlijk advies over uw zwangerschap en zorgverzekering.

Naar boven