Wijzigingen basisverzekering 2018

De basisverzekering vergoedt zorg die veel voorkomt. Bijvoorbeeld een bezoek aan uw huisarts of ziekenhuis. Of de medicijnen die u nodig hebt. De overheid bepaalt elk jaar welke vergoedingen er in de basisverzekering zitten. Wat gaat er veranderen in 2018? Wij zetten het voor u op een rij.

Nieuwe vergoedingen in de basisverzekering 2018

In 2018 komen er in de basisverzekering een paar vergoedingen bij, namelijk:

  • 12 behandelingen oefentherapie bij artrose aan heup- en kniegewrichten;
  • zittend ziekenvervoer bij immuuntherapie (voor oncologiepatiënten);
  • verzorging kinderen tot 18 jaar die nodig is als gevolg van geneeskundige zorg (was onderdeel van Jeugdwet).

Eigen risico 2018

Het eigen risico is het bedrag dat u zelf betaalt voor zorg uit de basisverzekering. De overheid bepaalt elk jaar op Prinsjesdag de hoogte van het verplichte eigen risico. In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,-. Kinderen betalen geen eigen risico. Volgens het laatste nieuws blijft het eigen risico in 2018 gelijk: € 385,-.

Alles over het eigen risico

Wijziging eigen bijdrage 2018

Voor sommige zorg betaalt u een deel van de kosten zelf. Dit is de wettelijke eigen bijdrage. De overheid bepaalt de hoogte van de eigen bijdrage en de zorgsoorten waarvoor deze geldt. Bekijk het overzicht van de eigen bijdragen in 2017. Zodra de eigen bijdragen voor 2018 zijn vastgesteld, publiceren we ze op deze pagina.

Het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

Aanvullende verzekeringen 2018

Met een aanvullende verzekering krijgt u extra vergoedingen. Bijvoorbeeld voor spoedeisende hulp in het buitenland, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Wij bepalen als zorgverzekeraar zelf wat er wijzigt in de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen. Dit maken we in november bekend.

Contact en informatie

Wilt u meer informatie over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice op telefoonnummer 088 555 77 77. Wij staan voor u klaar.

Veelgestelde vragen

Hoe hoog wordt de premie in 2018?

Dat kunnen we u nu nog niet zeggen. CZ gaat met het nieuws van Prinsjesdag aan de slag om de premie te berekenen. Uiterlijk 12 november kunnen we bekend maken wat de premie voor 2018 wordt. Lees meer over de berekening van de premie.

Kan ik het eigen risico gespreid betalen?

Ja, dat kan bij CZ. Wilt u meer weten? Hier vindt u alle informatie: gespreid betalen eigen risico.

Bel ons

Voor een nieuwe verzekering

088 555 70 00
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur