Onze afspraken over huidtherapie

Hebt u last van uw huid? Bijvoorbeeld door lymfoedeem, littekens, huidkanker of hevige eczeem of acne? Een huidtherapeut kan u waarschijnlijk helpen.

Wat heeft CZ voor u afgesproken over wachttijden en bereikbaarheid?*

U kunt binnen vijf werkdagen bij een huidtherapeut terecht voor een afspraak.

* Zorgverleners en zorgverzekeraars in Nederland hebben samen normen afgesproken over wachttijden en bereikbaarheid (Treeknormen). Deze afspraak is volgens de Treeknormen.

Wat doen wij nog meer?

  • CZ eist dat de therapeut kwaliteitsgeregistreerd is. Dat betekent dat de zorgverlener aantoonbaar aan eisen met betrekking tot kwaliteit voldoet en hier ook voldoende bij- en nascholing voor volgt.
  • Wij stimuleren het gebruik van een individueel behandelplan. Hierin staat wat de huidtherapeut voor u kan betekenen. Maar ook wat u zélf kunt doen om beter om te gaan met uw aandoening.
  • CZ stimuleert dat de praktijk voldoende opengesteld is en goed toegankelijk is zodat u er goed terecht kunt.

Goed om te weten

  • Wij willen dat u de beste zorg krijgt. En dat de zorg betaalbaar blijft. Daarom hebben wij niet met alle zorgverleners een contract. U krijgt de hoogst mogelijke vergoeding wanneer u naar een zorgverlener gaat die een contract met ons heeft. Krijgt u zorg van een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan betaalt u mogelijk (een deel van) de kosten zelf. Dit is afhankelijk van uw polis.
  • Voor alle zorg bij een huidtherapeut hebt u een verwijzing van uw (huis)arts nodig. 
  • Hebt u een medische indicatie voor littekentherapie of oedeemtherapie? Dan krijgt u deze zorg vergoed vanuit uw basisverzekering.
  • Wilt u weten of u een vergoeding krijgt voor ontharings-, camouflage- of acnetherapie? Check dan de voorwaarden van uw aanvullende verzekering.

Meer informatie

Heeft mijn huidtherapeut een contract met CZ?
Vergoedingen: zoek op huidtherapie

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor persoonlijk advies, het regelen van zorg en het vergelijken van zorgverleners.

Zorgteam