Ook in 2017 naar het ziekenhuis van uw keuze

Als klant van CZ kunt u in 2017 weer bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht. Oók als uw ziekenhuis voor 31 december 2016 nog geen contract met ons heeft.

Naar welk ziekenhuis u ook gaat, u krijgt uw zorg vergoed

Heeft uw ziekenhuis nog geen contract met ons voor 2017? Geen zorgen. Ook volgend jaar vergoeden we de zorg waarvoor u verzekerd bent bij alle ziekenhuizen in Nederland. U kunt dus met een gerust hart uw zorgverzekering voor volgend jaar kiezen.

Onderhandelingen met ziekenhuizen

Elk jaar onderhandelen zorgverzekeraars met ziekenhuizen. Die onderhandelingen zijn op dit moment nog in volle gang. Gelukkig maakt dat voor u helemaal niets uit. U kunt ook in 2017 bij alle ziekenhuizen terecht. En we vergoeden uw ziekenhuiszorg gewoon volgens uw verzekeringsvoorwaarden.

Wel kan het zo zijn dat u in onze Zorgvinder een blauw vinkje achter 'gecontracteerd 2017' ziet staan. Dat betekent dat we met dit ziekenhuis nog in onderhandeling zijn voor 2017, maar u uw zorg gewoon krijgt vergoed volgens uw polisvoorwaarden. Net als bij een gecontracteerd ziekenhuis.

Heeft uw zorgverlener al een contract met ons voor 2017? Dan ziet u in de Zorgvinder een groen vinkje.

Uitzonderingen

Voor sommige behandelingen of aandoeningen werken we alleen samen met gespecialiseerde zorgverleners en krijgen dus niet alle ziekenhuizen een contract. Dit kunt u zien aan een rood kruisje. Wilt u toch naar deze zorgverlener? Dan kan dat natuurlijk, maar dan betaalt u mogelijk (afhankelijk van uw polis) een deel van de kosten zelf.

Dit geldt voor:

  • Borstkanker
  • Maagoperaties voor gewichtsvermindering
  • Schisis
  • Langdurige infectie na heup- of knieprothese (infectieprothesiologie)
  • Mohs' chirurgie

Wilt u weten of uw ziekenhuis een contract heeft voor deze behandelingen in 2017? Zoek in onze Zorgvinder op aandoening of kijk bij het aanbod van het ziekenhuis.

Zoek in Zorgvinder

U kunt ook contact opnemen met onze Ziekenhuislijn via (013) 593 82 40.