Ronald McDonald Huis Middenwest- Brabant en zorgverzekeraar CZ gaan voor de komende drie jaar samenwerken

Het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant heeft voor de komende drie jaar een partnership met zorgverzekeraar CZ opgezet. De komende drie jaar zal CZ een financiële bijdrage doen om de exploitatie van de in mei van dit jaar geopende Huiskamer in het Moeder en Kind Centrum in het ETZ Ziekenhuis in Tilburg mogelijk te maken.

21 augustus 2018

Dinsdag 21 augustus hebben Rogier van der Hooft, directeur bij CZ, en Franca Adriaans, manager Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant, het partnership bekrachtigd middels het ondertekenen van een overeenkomst in de Huiskamer.

"Eiland van rust in ziekenhuisomgeving"

Franca Adriaans ziet de Huiskamer in het ETZ Tilburg als een belangrijke aanvulling op het Ronald McDonald Huis dat direct naast het ziekenhuis ligt. “De huiskamer vormt een eiland van rust in de ziekenhuisomgeving. Ouders en vaak ook hun kinderen brengen soms vele uren in het ziekenhuis door. Het is een enorme toegevoegde waarde als de ze dan even uit de zorgomgeving kunnen stappen en kunnen ontspannen in een meer huiselijke sfeer. En dat terwijl ze toch dichtbij hun kind in het ziekenhuis kunnen blijven”.

De Ronald McDonald Huiskamer wordt geheel gerund door vrijwilligers van Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant. De Huiskamer, die sinds de opening op 17 mei van dit jaar al ruim 3000 familieleden verwelkomde, is de enige Ronald McDonald Huiskamer in Nederland die 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend is. De Huiskamers van Ronald McDonald Kinderfonds Nederland vormen een belangrijke toegevoegde waarde op de zorg in de ziekenhuizen waar ze onderdeel van uitmaken. Patiënten kunnen daar met hun ouders, broertjes en zusjes in een huiselijke omgeving ontspannen, koken en samen zijn.

CZ vindt het erg belangrijk dat een ziek kind zich geborgen en veilig voelt door de aanwezigheid van de ouders. Door middel van de financiële bijdrage zijn de exploitatie kosten voor de Huiskamer de komende drie jaar zeker gesteld. Daarnaast willen we de samenwerking intensiveren op het gebied van kennis en inzet van bijvoorbeeld vrijwilligers, aldus Rogier van der Hooft.

Ronald McDonald Kinderfonds Nederland

Ronald McDonald Kinderfonds Nederland houdt met de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en Vakantiehuizen al ruim 30 jaar families dicht bij elkaar. Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant telt, behalve de Huiskamer, 7 gastenkamers voor ouders en broertjes en zusjes van kinderen die behandeld worden in het ETZ Tilburg. De dagelijkse leiding van het Huis en de Huiskamer is in handen van een klein managementteam, dat bijgestaan wordt door een onmisbare groep van 124 vrijwilligers. Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant ontvangt geen subsidie en functioneert dankzij giften, sponsors en vrijwilligers.