Ons verhaal

Wat is belangrijk voor u als het om uw zorg en gezondheid gaat? Die vraag houdt ons bij CZ iedere dag bezig. Gezondheid gaat namelijk over meer dan niet ziek zijn. Het gaat ook over het krijgen van het juiste medicijn en de beste behandeling. En gezondheid gaat ook over kwaliteit van leven: lekker in je vel zitten en mee kunnen doen.

Met betrokkenheid en daadkracht zetten wij ons in voor onze verzekerden. Wij helpen hen naar de beste begeleiding en de best passende zorg; we bieden een luisterend oor en denken mee. Diezelfde daadkracht tonen wij ook als het gaat om de zorg in Nederland. Wanneer wij kansen zien voor verbetering en vernieuwing, dan pakken we die. We werken voortdurend aan vooruitgang en dit doen we het liefst samen. Samen met patiëntenorganisaties, zorgverleners en bijvoorbeeld gemeenten. We kijken daarbij verder dan naar zorg alleen. Bijvoorbeeld met hulp aan verzekerden die het financieel of sociaal moeilijk hebben.

Zo helpen we de zorg goed, betaalbaar en toegankelijk houden, voor onze verzekerden én voor Nederland. Dat is Zorg die verder gaat.

Onze verzekering en diensten

CZ en Just

Onder de verzekeringsmerken CZ en Just hebben wij in totaal vijf basisverzekeringen waarvan vier naturapolissen en één restitutiepolis. Dit is inclusief de naturapolis van CZdirect.

Meer informatie over de verzekeringen van CZ
Logo CZ en Just

Collectieve zorgverzekeringen

Voor werkgevers, verenigingen en zzp’ers bieden we collectieve verzekeringen aan. Werkgevers helpen wij verder bij het vormgeven van hun bedrijfszorgactiviteiten. We werken samen met hen aan gezonde medewerkers door diensten en advies te bieden die gezondheidsrisico’s voor medewerkers beperken en duurzame inzetbaarheid verbeteren.

Meer informatie over onze zakelijke dienstverlening

OHRA en Nationale Nederlanden

Voor OHRA en Nationale Nederlanden voeren wij de zorgverzekeringen uit. De basisverzekering van OHRA is een combinatiepolis en Nationale Nederlanden biedt een combinatiepolis en een naturapolis.

Voor al onze verzekeringen bieden wij ook aanvullende verzekeringen.

Logo OHRA en Nationale Nederlanden

CZ Zorgkantoor

In opdracht van de overheid voert CZ via CZ zorgkantoor in zes regio’s (onze kerngebieden) de Wet langdurige zorg (Wlz) uit. De Wlz is er voor mensen die langdurig intensieve zorg of toezicht nodig hebben. Waar u woont, bepaalt bij welk zorgkantoor u terecht kunt. Het zorgkantoor van CZ regelt de Wlz-zorg voor ruim 78.000 mensen die langdurige zorg nodig hebben in de regio’s Haaglanden, Zuid-Hollandse eilanden, West-Brabant, Zuidoost-Brabant, Zeeland en Zuid-Limburg.

Al ruim 90 jaar solidair en zonder winstoogmerk

CZ is in 1930 opgericht om iedereen goede zorg te bieden tegen een betaalbare premie. Nu, ruim 90 jaar later, is dat nog steeds onze drijfveer. Waar we ooit begonnen met 7.500 leden, zijn we na een reeks samenwerkingen en fusies, uitgegroeid tot een zorgverzekeraar met 2.538 medewerkers die dagelijks klaar staat voor haar 4,1 miljoen verzekerden die we graag helpen bij wat belangrijk voor ze is. CZ is een Onderlinge Waarborgmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen winstdoelstelling hebben.