Wie wij zijn

CZ groep. Ooit begonnen als kleine verzekeraar. Nu zijn we met 3,6 miljoen verzekerden één van de grootste zorgverzekeraars zónder winstoogmerk. En we hebben een missie: goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen.

Dit zijn wij

Wat ooit begon met zo’n 7.500 leden, is uitgegroeid tot een zorgverzekeraar met 3,6 miljoen verzekerden. De solidariteit waarmee CZ werd opgericht, is nog altijd levend. Lees meer over onze geschiedenis, visie, missie, verzekeringen en diensten.

Zó voegen wij waarde toe

Nederland heeft een prachtig zorgsysteem. Maar er is ook een tekort aan personeel, de zorgkosten stijgen en goede zorg is nooit af. Daarom gaat CZ verder. Ons waardecreatiemodel laat zien hoe we omgaan met de bronnen die nodig zijn voor onze bedrijfsvoering.

Zó werken wij

In onze organisatie staan verzekerden voorop, is er goed toezicht op het bestuur en voldoen we aan alle wet- en regelgeving. Ook houden we ons aan diverse gedragscodes, waaronder de Gedragscode Goed Zorgverzekeraarschap.


Foto CZ Jaarverslag man met kinderen op skateboard

Jaarverslag 2020

Wat zijn de ontwikkelingen in zorg? Wat doet CZ om de zorg te verbeteren? Wat is onze rol in de coronapandemie? En hoe tevreden zijn onze verzekerden en medewerkers?

Bekijk de resultaten en cijfers in ons Jaarverslag

Naar boven