Eigen bijdrage medicijnen

Voor sommige medicijnen betaalt u een deel zelf. Dit heet een eigen bijdrage. Als u vaak medicijnen nodig hebt, kan het zijn dat u veel moet bijbetalen. Om dat te voorkomen, is uw eigen bijdrage maximaal € 250.

U betaalt de eigen bijdrage achteraf

Wanneer u uw medicijnen hebt opgehaald, declareert de apotheek alle kosten bij ons. Daarna sturen wij u een rekening voor de eigen bijdrage.

Let op, u betaalt ook eigen risico

Voor zorg uit de basisverzekering betaalt u eigen risico. Ook voor medicijnen. U kunt dus een rekening krijgen voor de eigen bijdrage én het eigen risico. Betaalde u al € 250 eigen bijdrage én uw volledige eigen risico? Dan vergoeden wij uw medicijnen volledig uit uw basisverzekering.

Ontdek het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

Rekenvoorbeeld

David haalt een medicijn bij de apotheek. Kosten: € 80. De eigen bijdrage voor het medicijn is € 20. Een paar weken later ontvangt hij een rekening van CZ. De overige € 60 wordt vergoed uit de basisverzekering. Daarom betaalt hij eigen risico. David betaalt uiteindelijk € 20,- eigen bijdrage en € 60 eigen risico aan CZ. Is zijn eigen risico op? Dan hoeft hij geen eigen risico te betalen.


Heeft u gevonden wat u zocht? Ja / Nee

Kunt u hulp gebruiken? We zijn er voor u

Naar boven