Zorgpas

Er zijn bij ons 3 verschillende zorgpassen. De CZ zorgpas, de Europese zorgpas (EHIC) en de internationale zorgpas. We leggen u graag uit wanneer u welke gebruikt.

Nieuwe zorgpas aanvragen

CZ Zorgpas

De zorgpas gebruikt u in Nederland om te laten zien dat u verzekerd bent bij CZ. U vindt uw zorgpas, en die van eventuele medeverzekerden, makkelijk in de CZ app. Met uw digitale zorgpas heeft u uw relatienummer altijd bij de hand, en kan uw zorgverlener snel opzoeken welk pakket u heeft en welke vergoeding u krijgt. Handig!

Vanaf 1 januari 2024 hebben we afscheid genomen van de plastic zorgpas. We sturen deze daarom ook niet meer automatisch naar u op.

Bekijk uw CZ zorgpas en EHIC in de CZ app

Met de CZ app heeft u altijd snel uw CZ Zorgpas en Europese zorgpas (EHIC) bij de hand. Zo hoeft u niet meer deze losse pasjes mee te nemen als u zorg nodig heeft. Wel zo fijn.

Download de app
Chat met ons via de App

Europese zorgpas (EHIC)

U kunt de EHIC gebruiken als u in het buitenland onverwacht zorg nodig heeft. In de CZ app vindt u de digitale EHIC van u en uw medeverzekerden. Deze Europese zorgpas is geldig in de meeste Europese landen.

Lees meer over de EHIC

Internationale Zorgpas

Deze gebruikt u als u naar een medisch specialist in Duitsland gaat in de Euregio’s Maas-Rijn, Maas-Rijn Noord en Rijn-Waal. U gebruikt de internationale zorgpas alleen voor geplande zorg.

Lees meer over de Internationale Zorgpas