Bestel gratis uw EHIC-pas

Hebt u tijdens uw vakantie plotseling zorg nodig? Met de Europese zorgpas EHIC toont u eenvoudig aan dat u verzekerd bent bij CZ. De EHIC is geldig in de meeste Europese landen.

EHIC aanvragen

Met een EHIC hoeft u niets voor te schieten

Met de Europese zorgpas EHIC weten dokters, ziekenhuizen, apothekers en andere zorgverleners in het buitenland dat hun rekening betaald wordt door CZ.

Zonder EHIC-pas moet u de kosten die u maakt bij buitenlandse zorgverleners zelf voorschieten. Maar als u uw EHIC-pas laat zien, is dat niet nodig. Dan gaat de rekening direct naar ons.

Waar kunt u de EHIC gebruiken?

De EHIC is 5 jaar geldig en kunt u gebruiken in Australië, België, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. De zorgpas kan ook gebruikt worden in: Azoren, Canarische eilanden, Ceuta, Frans Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Madeira, Martinique, Mayotte, Melilla, Réunion en Sint Maarten.

Vergoeding volgens plaatselijke voorwaarden

Met de EHIC zorgpas krijgt u de kosten vergoed volgens de lokale regels. Bent u bijvoorbeeld in Frankrijk en hebt u daar zorg nodig? Dan vergoeden we de zorg volgens de regels in Frankrijk. De vergoeding wordt niet verrekend met uw Nederlandse eigen risico. Geldt in het buitenland een eigen bijdrage voor uw zorg? Dan betaalt u die zelf. Deze eigen bijdrage kunt u eventueel declareren vanuit uw aanvullende verzekering of reisverzekering.

Goed om te weten

  • De EHIC is strikt persoonlijk. U kunt de pas dus niet uitlenen. In sommige landen vragen ze om een extra identificatiebewijs als u de EHIC wilt gebruiken.
  • Verblijft u permanent in het buitenland? Of reist u naar het buitenland om daar zorg te krijgen? Dan kunt u de EHIC niet gebruiken.
  • De EHIC wordt niet geaccepteerd door particuliere zorgverleners.
  • Beëindigt u uw CZ zorgverzekering of wordt uw zorgverzekering opgeschort? Dan kunt u de EHIC niet meer gebruiken. Doet u dit wel? Dan betaalt u de gemaakte kosten aan ons terug.
  • De EHIC herkent u aan de blauwe achterkant. Aan de voorkant is de pas gelijk aan de CZ zorgpas.

Uw gratis EHIC aanvragen

Vraag uw gratis zorgpas met EHIC aan op ehic.nl. Dit is de officiële website die veilig omgaat met uw gegevens. U krijgt de zorgpas met EHIC binnen enkele dagen toegestuurd. Natuurlijk kunt u de zorgpas ook in Nederland gebruiken.

EHIC aanvragen

CZ Klantenservice