Bestel gratis uw EHIC-pas

Hebt u tijdens uw vakantie plotseling zorg nodig? Met de Europese zorgpas EHIC toont u eenvoudig aan dat u verzekerd bent bij CZ. De EHIC is geldig in de meeste Europese landen.

Met de Europese zorgpas hoeft u niets voor te schieten

Met de Europese zorgpas EHIC weten zorgverleners in het buitenland dat de rekening betaald wordt door CZ. De rekening gaat dan direct naar ons. Met een EHIC hoeft u de kosten dus meestal niet voor te schieten. U herkent de EHIC aan de blauwe achterkant. Aan de voorkant is de pas gelijk aan de CZ zorgpas.

Vergoeding volgens plaatselijke voorwaarden

Met de EHIC krijgt u de kosten vergoed volgens de lokale regels. Hebt u bijvoorbeeld plotseling zorg nodig in Frankrijk? Dan verrekenen we de vergoeding niet met uw Nederlandse eigen risico. Geldt er een eigen bijdrage voor uw zorg? Dan betaalt u die zelf. U kunt deze kosten bij ons declareren. Mogelijk krijgt u hiervoor een vergoeding uit uw aanvullende verzekering of reisverzekering.

Wanneer kunt u de EHIC gebruiken?

De Europese zorgpas EHIC is 5 jaar geldig. U kunt de pas gebruiken zolang u een zorgverzekering bij ons hebt. Bent u niet meer bij ons verzekerd en gebruikt u de EHIC? Dan betaalt u de gemaakte kosten aan ons terug. De EHIC is persoonsgebonden. U kunt de pas dus niet uitlenen.

In welke landen is de EHIC geldig?

U kunt de EHIC gebruiken in Australië, België, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. De zorgpas kan ook gebruikt worden in: Azoren, Canarische eilanden, Ceuta, Frans Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Madeira, Martinique, Mayotte, Melilla, Réunion en St. Martin.

Wanneer kunt u de EHIC niet gebruiken?

De Europese zorgpas EHIC vergoedt geen medische kosten als u:

  • naar het buitenland reist om zorg te krijgen
  • een particuliere zorgverlener of kliniek bezoekt
  • permanent in het buitenland verblijft

Zó vraagt u de EHIC aan

  1. Vraag uw EHIC aan op ehic.nl
  2. Vul uw gegevens in en verstuur uw aanvraag
  3. Ontvang de EHIC binnen 4 werkdagen per post

CZ Helpline

Hebt u op reis een gezondheidsvraag, hulp nodig om een arts in de buurt te vinden of hebt u in het direct medische zorg nodig? Bel dan de .

CZ Klantenservice