EHIC (Europese zorgpas)

Hebt u tijdens uw vakantie plotseling zorg nodig? Met de Europese zorgpas EHIC toont u in de meeste landen van Europa en Australië aan dat u verzekerd bent en recht hebt op medisch noodzakelijke zorg.

EHIC aanvragen

Uw voordelen met de EHIC zorgpas

De EHIC is bedoeld voor iedere CZ-verzekerde die vaak op vakantie gaat of regelmatig in het buitenland verblijft. Met de Europese zorgpas weten dokters, ziekenhuizen, apothekers en andere zorgverleners dat hun rekening betaald wordt door CZ. U hoeft dan dus geen geld voor te schieten. De EHIC zorgpas is:

  • Gratis aan te vragen voor alle CZ-verzekerden. De EHIC die je als CZ-verzekerde ontvangt is een combinatie van de CZ Zorgpas en de EHIC in één kaart.
  • Geldig in Australië, België, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. De Europese zorgpas kan ook gebruikt worden in: Azoren, Canarische eilanden, Ceuta, Frans Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Madeira, Martiniqu, Mayotte, Melilla, Réunion en St Martin.
  • 5 jaar geldig.

Vergoeding zorg volgens regels land

Met de EHIC zorgpas krijgt u de kosten vergoed volgens de regels van het land waar u bent. Bent u bijvoorbeeld in Frankrijk en hebt u daar zorg nodig? Dan vergoeden wij de zorg volgens de regels in Frankrijk. De rekening wordt direct naar ons gestuurd. De vergoeding wordt niet verrekend met het Nederlandse eigen risico. Geldt in Frankrijk voor de genoten zorg een eigen bijdrage? Dan wordt deze niet via de EHIC vergoed, maar moet u die zelf betalen. Deze eigen bijdrage krijgt u vergoed uit uw aanvullende verzekering of uw reisverzekering.

Gebruiksvoorwaarden EHIC zorgpas

  • De EHIC is strikt persoonlijk. U mag de pas dus niet uitlenen. In sommige landen moet u zich identificeren om de EHIC te kunnen gebruiken.
  • De EHIC is voor medisch noodzakelijke hulp bij tijdelijk verblijf in het buitenland. U mag de pas dus niet gebruiken bij permanent verblijf in het buitenland. Of om naar het buitenland te reizen met het doel daar zorg te krijgen.
  • De EHIC wordt niet geaccepteerd door particuliere zorgverleners.
  • U mag de EHIC zorgpas alleen gebruiken zolang u verzekerd bent bij CZ. Wordt in Nederland uw zorgverzekering opgeschort of beëindigd? Dan mag u de EHIC niet meer gebruiken. Als dit wel gebeurt, dan hebben wij het recht de gedeclareerde kosten op u te verhalen.

Bel ons

CZ Klantenservice

0900 0949
7,5 cent per gesprek + uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

Chat met ons

Chat
Even geen medewerker beschikbaar
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Openingstijden
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

Stuur uw vraag

Hebt u vragen? We helpen u graag.

Stuur uw vraag