Vergoeding acnebehandeling

Wat krijgt u vergoed voor acnebehandeling? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

Hebt u ernstige acne in het gezicht of de hals? Dan vergoeden we (deels) de acnebehandeling vanuit de aanvullende verzekering bij een huidtherapeut of schoonheidsspecialist.

Hebt u ernstige acne op andere plekken van uw lichaam? Dan kan een arts vaststellen dat behandeling bij een dermatoloog in het ziekenhuis nodig is. Dit vergoeden wij vanuit de basisverzekering.

  1. Vergoeding

Eigen bijdrage en eigen risico

Voor een behandeling bij een huidtherapeut of schoonheidsspecialist betaalt u geen wettelijke eigen bijdrage of eigen risico.

Gaat u naar een dermatoloog? Dan verrekenen wij uw vergoeding met het eigen risico, behalve als de dermatoloog is aangesloten bij een huisartsenpraktijk.

Waar kunt u terecht?

Op zoek naar een gecontracteerde zorgverlener? Vind een zorgverlener.

Zoek op: acne. Vanuit daar kunt u uw selectie verfijnen naar: gezichtsbehandeling (huidtherapeut en schoonheidsspecialist) of ziekenhuiszorg (dermatoloog).

U kiest zelf een 'huidtherapeut' of 'een schoonheidsspecialist die staat ingeschreven bij de organisatie ANBOS met de specialisatie acne'.

Vanaf 2018 vergoeden we een acnebehandeling met laser bij de schoonheidsspecialist alleen als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut.

Hoe snel kunt u terecht bij: huidtherapie?

U kunt binnen 5 werkdagen bij een huidtherapeut terecht.