Vergoeding acnebehandeling

De behandeling van ernstige acne in uw gezicht of hals kunt u (deels) vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering.

Bekijk uw persoonlijke vergoeding

Beantwoord enkele vragen en bekijk direct uw vergoeding met de vergoedingsassistent.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt geen Bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed voor een acnebehandeling?

U kunt een acnebehandeling in het gezicht en/of de hals (deels) vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Hebt u ernstige acne op andere plekken van uw lichaam? Dan kunt u terecht bij een dermatoloog in het ziekenhuis. Dit valt onder medisch specialistische zorg.

Waar kunt u terecht bij ernstige acne?

U kunt terecht bij een erkende huidtherapeut. U kunt ook naar een schoonheidsspecialist die is ingeschreven bij ANBOS met de specialisatie acne. Vind een zorgverlener bij u in de buurt.

Een acnebehandeling met laser bij een schoonheidsspecialist krijgt u alleen vergoed als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut.

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven