Vergoeding acnebehandeling

De behandeling van ernstige acne in uw gezicht of hals kunt u (deels) vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed voor een acnebehandeling?

U kunt een acnebehandeling in het gezicht en/of de hals (deels) vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering.

Bent u collectief verzekerd?

Heeft u ernstige acne op andere plekken van uw lichaam? Dan kunt u terecht bij een dermatoloog in het ziekenhuis. Dit valt onder medisch specialistische zorg.

Waar kunt u terecht bij ernstige acne?

U kunt terecht bij een erkende huidtherapeut. U kunt ook naar een schoonheidsspecialist die is ingeschreven bij het SKIN register met de specialisatie acne. Vind een zorgverlener bij u in de buurt.

Een acnebehandeling met laser bij een schoonheidsspecialist krijgt u alleen vergoed als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut. Bovendien moet de schoonheidsspecialist ingeschreven staan in het SKIN-register.

Hoe snel kunt u terecht bij de huidtherapeut?

We hebben afspraken gemaakt met zorgverleners over de maximale wachttijd voor huidtherapie. U kunt binnen maximaal 5 werkdagen terecht bij een huidtherapeut.

Support bij uw zorg en gezondheid

Bij uw zorgverzekering krijgt u meer dan 20 extra’s. Van handige apps en hoge kortingen tot persoonlijke hulp.

Ontdek CZ Extra
Man en vrouw kijken op tablet