Vergoeding acnebehandeling

Hebt u ernstige acne (jeugdpuistjes) in het gezicht of de hals? Dan vergoeden we (deels) de acnebehandeling vanuit de aanvullende verzekering bij een huidtherapeut of schoonheidsspecialist.

Bekijk uw persoonlijke vergoeding

Beantwoord enkele vragen en bekijk direct uw vergoeding met de vergoedingsassistent.

Wat krijgt u vergoed?

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Eigen bijdrage en eigen risico

Voor een behandeling bij een huidtherapeut of schoonheidsspecialist betaalt u geen wettelijke eigen bijdrage of eigen risico.

Gaat u naar een dermatoloog? Dan verrekenen wij uw vergoeding met het eigen risico, behalve als de dermatoloog is aangesloten bij een huisartsenpraktijk.

Waar kunt u terecht?

  • Voor acne in het gezicht of de hals kunt u terecht bij een erkende huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Vind een zorgverlener bij u in de buurt. Een schoonheidsspecialist moet ook ingeschreven staan bij de organisatie ANBOS met de specialisatie acne. We vergoeden een acnebehandeling met laser bij de schoonheidsspecialist alleen als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut.
  • Hebt u ernstige acne op andere plekken van uw lichaam? Dan kan een arts vaststellen dat behandeling bij een dermatoloog in het ziekenhuis nodig is. Dit vergoeden wij vanuit de basisverzekering. Vind een zorgverlener met contract bij u in de buurt.

Huidtherapie: hoe snel kunt u terecht?

U kunt binnen 5 werkdagen bij een huidtherapeut terecht.

Naar boven