Vergoeding gezichtsontharing

U kunt gezichtsontharing vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering. Het moet gaan om extreme haargroei op ongebruikelijke plekken in uw gezicht en/of hals.

Lees meer over de HealthCheck

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Bent u collectief verzekerd?

Wat krijgt u vergoed?

U kunt een vergoeding krijgen als u last hebt van extreme haargroei op ongebruikelijke plekken in uw gezicht en/of hals. U krijgt alleen ontharing door middel van laser of elektrische epilatie vergoed.

Zit u in een transitie van man naar vrouw? Dan valt het ontharen van het gezicht binnen uw basisverzekering, met verrekening van het eigen risico. Vraag voor de eerste 10 behandelingen vooraf een akkoordverklaring aan.

Heeft u meer behandelingen nodig? Vraag dan opnieuw een akkoordverklaring aan. Neem contact op met het Het genderteam is een team van medisch specialisten. Het team doet een diagnostisch onderzoek en begeleidt u bij het transitieproces. voor meer informatie over het ontharen van uw gezicht.

Waar kunt u terecht?

U kunt terecht bij een erkende dermatoloog, huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Een schoonheidsspecialist moet ingeschreven staan bij het SKIN register met de specialisatie “elektrisch ontharen” en/of “ontharingstechnieken”.

Het kan zijn dat er gedurende het jaar nieuwe erkende registers worden toegevoegd. U vindt deze dan op onze website.

Laserontharing bij een schoonheidsspecialist krijgt u alleen vergoed als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut. Elektrische epilatie mag wel door een schoonheidsspecialist worden uitgevoerd zonder hierbij de verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut.

Hoe snel kunt u terecht bij de huidtherapeut?

We hebben afspraken gemaakt met zorgverleners over de maximale wachttijd voor huidtherapie. U kunt binnen maximaal 5 werkdagen terecht bij een huidtherapeut.