Vergoeding logeerkosten

Wat krijgt u vergoed voor logeerkosten? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico..


Bent u collectief verzekerd?

Wat krijgt u vergoed?

Wij vergoeden logeerkosten uit de aanvullende verzekering. Het gaat dan om een logeerhuis als u in korte tijd meermalen een behandeling nodig heeft waarvoor u niet in het ziekenhuis hoeft te blijven. De vergoeding krijgt u voor:

  • Uw overnachting en/of die van uw logé in een logeerhuis. De logé hoeft dus niet verzekerd te zijn.
  • Het verblijf van uw kind jonger dan 18 jaar in een ExpertCare villa.

U declareert de logeerkosten van de logé met dit declaratieformulier.

Waar kunt u terecht?

U kunt terecht bij logeerhuizen die zijn aangesloten bij een ziekenhuis, bijvoorbeeld een Ronald McDonald huis, gasthuis Antoni van Leeuwenhoek of familiehuis Daniël den Hoed.

 

Is er geen plaats meer in het logeerhuis of ExpertCare villa? Dan kunt u overnachten in een pension of hotel in de buurt. U krijgt dan de kosten vergoed die u had moeten betalen als u in een logeerhuis had kunnen overnachten, tot het maximale bedrag uit uw aanvullende verzekering. In uw declaratie moet staan dat er sprake is van een opname en dat het logeerhuis vol is.