Vergoeding allergeenvrije schoenen

Wat krijgt u vergoed voor allergeenvrije schoenen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

Allergeenvrije schoenen vergoeden wij uit de basisverzekering. Allergeenvrije schoenen zijn bestemd voor mensen die door een allergie, bijvoorbeeld voor metaallijm, geen gewone schoenen kunnen verdragen.

Eigen bijdrage

Iedereen zal regelmatig schoenen moeten aanschaffen. Daarom moeten ook verzekerden die allergeenvrije schoenen nodig hebben een vergelijkbaar bedrag in de aanschafkosten van deze schoenen zelf betalen. Dit heet een eigen bijdrage.

  • Verzekerden van 16 jaar en ouder: € 136,50 per paar
  • Verzekerden tot en met 15 jaar: € 68,50 per paar

Eigen risico

In 2016 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar (in 2017 blijft het verplicht eigen risico € 385,- per jaar).

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met uw verplichte eigen risico en daarna met uw vrijwillig eigen risico. Als u uw eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit uw verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor u bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kunt u terecht?

Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft? Vind een geschikte leverancier. U kunt uw selectie verfijnen op: allergeenvrije schoenen.

Voordelen als u naar een gecontracteerde leverancier gaat:

  • een erkende leverancier, volgens de Erkenningsregeling voor Orthopedische Schoentechnische Bedrijven
  • gediplomeerde leveranciers met: het diploma vakbekwaamheid orthopedisch schoentechnicus van de Stichting Opleidingen Metaal (SOM), of Stichting Vakopleiding Gezondheidstechnische Beroepen (SVGB), of een daarmee gelijkgesteld bewijs van vakbekwaamheid
  • een kwalitatief goed hulpmiddel, de geleverde hulpmiddelen voldoen aan de geldende kwaliteitseisen
  • een snelle levering: allergeenvrije schoenen worden binnen 4 weken geleverd
  • een kwaliteitsgarantie van 6 maanden
  • een uitgebreide uitleg bij de eerste aflevering, door een speciaal daarvoor opgeleide medewerker van de leverancier

U moet altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen als u naar een leverancier gaat. Bij deze aanvraag moet u een toelichting van de dermatoloog of allergoloog met vermelding van de vastgestelde allergie en een prijsopgave van de leverancier naar ons opsturen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u ook bij een vervolgaanvraag toestemming aan ons vragen. U doet dit op dezelfde manier als bij een eerste aanvraag.

Als u 16 jaar of ouder bent, kunt u na 3 maanden éénmalig een tweede paar aanvragen. Deze hoeft u niet vooraf bij ons aan te vragen. U kunt dan gelijk contact opnemen met de leverancier. Wij kunnen maar een bepaald deel vergoeden, dat staat zo in de wet.

Dit hulpmiddel wordt uw eigendom. De leverancier geeft een kwaliteitsgarantie van 6 maanden op de technische uitvoering, gerekend vanaf de afleverdatum.


We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk uw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden, vergoedingsoverzichten en reglementen.

Uw vraag: ""
chat

Ik beantwoord vragen over de vergoedingen van CZ. Wat is uw vraag?

Vorige
Was dit antwoord behulpzaam?
We vinden het fijn als u ons vertelt waarom niet.
Bedankt voor uw mening!

Anderen vroegen naar