Vergoedingen transgender of genderdysforie

Bij een transitie komt vaak veel kijken. Dan is het fijn om te weten waar u rekening mee moet houden, welke behandelingen er zijn én wat u vergoed krijgt voor uw persoonlijke proces.

Welke vergoedingen zijn er voor transgenderzorg?

Voordat u kunt starten met uw proces, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Met deze verwijzing kunt u uiteindelijk naar een genderteam om verdere stappen te zetten. Het genderteam is een team van medische specialisten. Het team doet een diagnostisch onderzoek en begeleidt u bij het transitieproces. Bekijk de vergoedingen:

Veelgestelde vragen over genderdysforie

Een transitie is voor iedereen anders. Het proces verschilt per persoon en is dus nooit volledig hetzelfde. Ga voor persoonlijk advies naar uw (huis)arts of expert van het Het genderteam is een team van medisch specialisten. Het team doet een diagnostisch onderzoek en begeleidt u bij het transitieproces.. Of bezoek voor meer informatie Transgender info Nederland, Transgender Netwerk Nederland of Transvisie.

Een luisterend oor is het belangrijkste. CZ helpt u graag met het vinden van de juiste weg voor uw kind. Ga eerst langs de huisarts met uw kind. Zij helpen u graag verder met het proces. Met een verwijzing van een (huis)arts kan een deel van de transitie worden gestart.

Mensen met genderdysforie voelen zich niet fijn met het geslacht waarmee ze geboren zijn. Hun gender past niet bij hoe zij zich als persoon voelen.