Vergoeding verbandschoenen

Verbandschoenen zijn bedoeld voor mensen met huiddefecten en wonden door bijvoorbeeld circulatiestoornissen, traumatische beschadigingen, (gedeeltelijke) amputaties en operaties aan de voet. Tijdens de herstel periode is dragen van normaal schoeisel niet mogelijk. Wat krijgt u vergoed voor verbandschoenen? Bekijk uw vergoeding.

Vergoeding: basisverzekering 

U krijgt verbandschoenen volledig vergoed uit uw basisverzekering. De verbandschoenen worden uw eigendom.  

Wat betaalt u zelf? 

 • Vanaf 18 jaar betaalt u eigen risico1 
 • U betaalt geen eigen bijdrage2
 • Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan kan het zijn dat u een deel van de behandeling zelf moet betalen, afhankelijk van uw basisverzekering

Wat regelt u zelf? 

 • Vraag een voorschrift van uw behandelend arts. Hierop moet de medische diagnose staan. 
 • Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Vraag dan vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aan.

Waar kunt u terecht? 

Bij een gecontracteerde leverancier vergoeden we 100% van de schoenen. Met deze leveranciers hebben we namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Op zoek naar een leverancier die een contract met ons heeft?

Vind een leverancier 

U kunt zoeken op: verbandschoenen

 1. Eigen risico is het bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in 2018 € 385,- (in 2017 was het verplicht eigen risico ook € 385,- per jaar). Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500,-. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

  terug naar de tekst
 2. Voor sommige zorg of hulpmiddelen geldt een eigen bijdrage. Dit betekent dat u een deel van uw zorgkosten eerst zelf betaalt. Dit kan voor zorg uit de basisverzekering zijn, maar ook voor zorg uit de aanvullende verzekering. De overheid bepaalt de hoogte van de eigen bijdrage en de zorg waarvoor deze geldt. Zo geldt er een eigen bijdrage voor zittend ziekenvervoer en kraamzorg. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico. Krijgt u zorg uit de basisverzekering? Dan betaalt u soms dus eerst een eigen bijdrage, en over het resterende bedrag het eigen risico.

  terug naar de tekst