Van Wlz naar zorg via uw zorgverzekeraar

U hebt in 2016 van het CIZ een brief ontvangen over de overgang van zorg van de Wlz naar uw zorgverzekeraar. Op dit moment krijgt u nog zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Vanaf 1 juli 2017 krijgt u uw zorg vergoed vanuit uw zorgverzekering. Kijk wat u moet weten over deze regeling en wat u zelf kunt doen om de overgang soepel te laten verlopen.

De wijzigingen samengevat

  • Tot 1 juli 2017 wordt uw zorg betaald vanuit de Wet langdurige zorg. 
  • Vanaf 1 juli 2017 krijgt u uw zorg vergoed vanuit de zorgverzekering. 
  • U betaalt voor wijkverpleging vanuit de zorgverzekering geen wettelijke eigen bijdrage. U betaalt ook geen eigen risico.

Dit regelt u zelf

Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, raden wij u aan om vooraf een paar dingen te controleren. U komt dan later niet voor verrassingen te staan. Het maakt hierbij verschil of u zorg in natura krijgt of een persoonsgebonden budget (pgb) hebt.

Krijgt u zorg in natura (ZIN)?

Kijk of uw huidige zorgverlener een contract met ons heeft. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat u een deel van de kosten niet vergoed krijgt.
Heeft uw huidige zorgverlener geen contract met CZ? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden met u door. Verder hoeft u niets te doen. Uw zorgverlener declareert uw zorgkosten voortaan bij ons. 

Hebt u een persoonsgebonden budget (pgb)?

Hebt u een persoonsgebonden budget (pgb)? En wilt u uw verpleging of verzorging zelf blijven regelen? Vraag dan een pgb aan voor wijkverpleging.
Let op! Doe dit vóór 1 mei.

Vraag vóór 1 mei een pgb voor wijkverpleging aan

Hebt u nog vragen?

Wilt u weten hoe het ook alweer zit met het overgangsrecht? Op de website van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vindt u meer informatie. Lees meer over het Wlz-overgangsrecht.

Natuurlijk mag u ook contact met ons opnemen. De medewerkers van het CZ Zorgteam helpen u graag.


Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam