Vergoeding zwangerschapscursus

Als zwangere verzekerde kunt u een zwangerschapscursus vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering. Zo bent u goed voorbereid op uw bevalling en fysieke herstel.

Uw vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

U betaalt geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijgt u vergoed?

U kunt een vergoeding krijgen voor een (online) zwangerschapscursus. Voorbeelden van cursussen zijn een ‘puf’-cursus, zwangerschapsyoga, zwangerschapsgym en hypnobirthing.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn CZ. Bent u niet verzekerd bij ons? Bekijk dan de voorwaardenpagina van CZ en CZdirect

Gebruik de CZ app en bekijk uw persoonlijke vergoeding voor een zwangerschapscursus. Heeft u de CZ app nog niet? Download deze dan direct.

Hebt u advies, voorlichting of ondersteuning bij borstvoeding nodig? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor lactatiekundige zorg.

Wanneer krijgt u een vergoeding?

U krijgt een vergoeding als de cursus start tijdens uw zwangerschap. De cursus mag tot uiterlijk 6 maanden na de bevalling duren. Na de laatste cursusdag kunt u de rekening declareren, samen met uw bewijs van deelname.

Waar kunt u een zwangerschapscursus volgen?

U kiest zelf een zwangerschapscursus. De verloskundige kan u helpen met uw keuze.

De zorgverlener moet ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel voor het aanbieden en geven van bevallingscursussen. En een website hebben waarop de cursus wordt vermeld.

CZ Geboortezorgadvies

Vragen over kraamzorg, vergoedingen of uw zwangerschap? Laat het ons weten, we helpen u graag.

Naar boven