Werkstress informatiekit voor uw medewerkers

Relatief weinig medewerkers zijn zich bewust van werkstress. Ze hebben informatie nodig om te achterhalen wat het precies inhoudt. Zo kunnen ze de balans tussen belasting en belastbaarheid beter bewaken. We geven u enkele handvatten om uw medewerkers te informeren en inspireren.

Datum: 21 juli 2020 - Leestijd: 3 minuten

Plezier in het werk met deze artikelen en tips

Medewerkers die plezier hebben in hun werk, hebben aantoonbaar een grotere belastbaarheid en minder last van stress. Met deze informatiekit helpt u ze op weg.

Meer over plezier in het werk

Handvatten om werkstress te voorkomen

Af en toe wat werkstress is heel normaal. Maar het mag geen probleem worden. Zorg dus dat uw medewerkers werkstress kunnen herkennen en voorkomen.

Voorkom werkstress

Stimuleer eigen verantwoordelijkheid

Met 2 artikelen en 8 tips leert u uw medewerkers om eigen verantwoordelijk te nemen en aan hun zelfvertrouwen te werken. Zo wordt werkstress snel verleden tijd.

Inspireer medewerkers

Vragen over werkstress? Plan een videogesprek

Weten hoe u werkstress in uw organisatie effectief aanpakt? Werkstress-expert Aukje Rekkers-Staal vertelt u graag welke praktische oplossingen er zijn. Dat kan al binnen 48 uur, op werkdagen. Gratis en persoonlijk.

Plan een adviesgesprek over werkstress
Videobellen met Aukje over werkstress

Aan de slag met werkstress in uw organisatie

Met deze handige artikelen en tips kunnen uw medewerkers meteen aan de slag. U kunt de artikelen delen via intranet, uw personeelsblad, de nieuwsbrief of via e-mail. Er zit geen copyright op de teksten. Gebruik ze naar eigen inzicht. Knippen, plakken, inkorten, uitbreiden, alles is mogelijk.

  • Inspireer uw medewerkers om over werkstress na te denken
  • Laat zien wat ze zelf kunnen doen om stress tegen te gaan
  • Maak duidelijk waar de verantwoordelijkheden liggen
  • Vergroot het bewustzijn van uw hele bedrijf
  • Start een open dialoog
Aukje Rekkers-Staal
Senior adviseur zorg en bedrijfszorg
Ik adviseer bedrijven over verzuim, gezondheidsmanagement en zorgcollectiviteiten. Mijn aanpak is maatwerk. Heeft u vragen over het verminderen van ziekteverzuim en onze aanpak van bedrijfszorg? Ik help u graag. Neem gerust contact met mij op.

Meer weten

Blijf op de hoogte:

Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Ja, schrijf mij in