Werkstress informatiekit voor uw medewerkers

Relatief weinig medewerkers zijn zich bewust van werkstress. Ze hebben informatie nodig om te achterhalen wat het precies inhoudt. Zo kunnen ze de balans tussen belasting en belastbaarheid beter bewaken. We geven u enkele handvatten om uw medewerkers te informeren en inspireren.

Senior adviseur zorg en bedrijfszorg
Aukje Rekkers-Staal

19 juli 2016 3 minuten

Plezier in het werk met deze artikelen en tips

Medewerkers die plezier hebben in hun werk, hebben aantoonbaar een grotere belastbaarheid en minder last van stress. Met deze informatiekit helpt u ze op weg.

Meer over plezier in het werk

Handvatten om werkstress te voorkomen

Af en toe wat werkstress is heel normaal. Maar het mag geen probleem worden. Zorg dus dat uw medewerkers werkstress kunnen herkennen en voorkomen.

Voorkom werkstress

Stimuleer eigen verantwoordelijkheid

Met 2 artikelen en 8 tips leert u uw medewerkers om eigen verantwoordelijk te nemen en aan hun zelfvertrouwen te werken. Zo wordt werkstress snel verleden tijd.

Inspireer medewerkers

Aan de slag met werkstress in uw organisatie

Met deze handige artikelen en tips kunnen uw medewerkers meteen aan de slag.
U kunt de artikelen delen via intranet, uw personeelsblad, de nieuwsbrief of via e-mail. Er zit geen copyright op de teksten. Gebruik ze naar eigen inzicht. Knippen, plakken, inkorten, uitbreiden, alles is mogelijk.

  • Inspireer uw medewerkers om over werkstress na te denken
  • Laat zien wat ze zelf kunnen doen om stress tegen te gaan
  • Maak duidelijk waar de verantwoordelijkheden liggen
  • Vergroot het bewustzijn van uw hele bedrijf
  • Start een open dialoog

Senior adviseur zorg en bedrijfszorg

Ik adviseer bedrijven over verzuim, gezondheidsmanagement en zorgcollectiviteiten. Mijn aanpak is maatwerk. Hebt u vragen over het verminderen van ziekteverzuim en onze aanpak van bedrijfszorg? Dan ga ik graag met u in gesprek.

Aukje Rekkers-Staal
Naar boven