Hoe werkt de CZ Interventiewijzer in de praktijk?

CZ doet bedrijven een harde belofte. We zetten de meest effectieve interventies in tegen de laagste kosten. Om die belofte waar te maken, hebben we onder meer de interventiewijzer ontwikkeld.

De interventiewijzer is een tool waarmee de CZ Interventie Experts bedrijven helpen om hun gezondheidsbeleid uit te voeren. De wijzer geeft bedrijven toegang tot CZ’s netwerk van interventiebedrijven. Dit zijn gecontracteerde bedrijven die enerzijds voldoen aan de kwaliteitseisen van CZ en waarmee anderzijds prijsafspraken zijn gemaakt en contracten zijn gesloten. De CZ Interventiewijzer biedt interventies op diverse gebieden.

  • (medische) interventies op het gebied van preventie
  • gezondheidsmanagement
  • curatie
  • re-integratie

De interventies zijn gericht op een individu, groep medewerkers of de organisatie als geheel. Per aandoening staan meerdere interventiebedrijven vermeld. Ieder interventiebedrijf heeft immers zijn eigen vakgebied en specialisme. Zo kunnen de CZ Interventie Experts snel adviseren over de juiste zorgaanbieder voor elke aandoening. En kunnen zij direct inzicht geven in de kosten.

HR heeft de regie. Met één telefoontje zet ze een interventie in gang. De interventie-experts van CZ ondersteunen HR-afdelingen bij het maken van keuzes. De experts adviseren over de inzet van reguliere en bedrijfszorg interventies. Dankzij hun kennis van de markt kunnen de experts precies aangeven welke partij het meest geschikt is voor de interventie. CZ biedt daarmee matched-care oplossingen: precies die oplossing die aansluit bij de problematiek van de medewerker, zo licht en goedkoop mogelijk. Vervolgens organiseren de experts de interventie voor de klant. En vertellen zij óf en hóe de kosten van een interventie vergoed kunnen worden. Bijvoorbeeld uit de (aanvullende) verzekering van de medewerker, een werkgeversverzekering of een subsidie. Zo ontdubbelen ze zorgkosten en zorgen ze voor meer gemak.

De bemiddeling en het advies van de interventie-experts zijn kosteloos. Wel kunnen er kosten verbonden zijn aan de inzet van een interventie. De tarieven die in de interventiewijzer staan genoemd, zijn de tarieven die CZ met de interventiebedrijven heeft afgesproken. Klanten betalen nooit meer dan de prijs waarvoor CZ de interventie heeft ingekocht. De klant weet precies waar hij aan toe is en komt niet voor verrassingen achteraf te staan. Zo is hij verzekerd van goede kwaliteit en geborgde processen tegen de scherpste prijs in de markt.

Wilt u hier ook van verzekerd zijn?
Neem contact op

Bel ons

Hebt u vragen of wilt u advies? Neemt u dan contact met ons op

Telefoonnummer
088 555 71 00
Te bereiken op
Maandag t/m vrijdag
Openingstijden
8:30 - 17:30 uur