Kies nu voor de collectieve zorgverzekering van CZ

Met het aanbod van uw werkgever profiteert u van voordelen voor het hele gezin.

Bereken uw premie in 2 minuten

Of sluit direct af

Collectieve verzekering voor medewerkers in het MKB

De Collectieve verzekering1 voor medewerkers in het MKB2 heeft uitgebreide dekkingen, zodat u kunt rekenen op de beste zorg. Bovendien kunt u kosteloos gebruikmaken van het online platform FitzMe en het programma Veerkracht. Op deze manier helpen we u weerbaarder te maken tegen werkstress. En natuurlijk krijgt u korting op de zorgpremie.

 • Grip op werkstress met ‘Veerkracht’
 • Premiekorting voor het hele gezin
 • Ruime vergoedingen

Voordelen van de collectieve zorgverzekering

Premiekorting voor het hele gezin

Profiteer met het hele gezin van premiekorting op de basisverzekering en alle aanvullende verzekeringen. Kijk wat u kunt besparen.

Bereken uw premie

Ruime vergoedingen voor de beste zorg

Krijg extra vergoedingen in de aanvullende verzekeringen, zoals fysiotherapie, een griepprik, preventief onderzoek en orthodontie.

Stel uw pakket samen

Gratis hulp van een zorgadviseur

Wij helpen u graag bij het krijgen van de beste zorg. Bijvoorbeeld met wachtlijstbemiddeling of het aanvragen van een second opinion.

Meer over zorgadvies

Handige overstapservice


Wij zeggen uw huidige verzekering voor u op zodra wij uw aanvraag hebben goedgekeurd. Zo heeft u er geen omkijken naar en loopt u geen risico dat u niet verzekerd bent.

Eigen risico gespreid betalen


Betaalt u uw eigen risico liever gespreid? Dat kan. Bij CZ kunt u uw verplichte eigen risico betalen in 10 termijnen.

Snel en makkelijk declareren


Declareer eenvoudig online via Mijn CZ of de declaratie app op uw smartphone en krijg het geld binnen 10 dagen terug.

Ontspannen omgaan met spanning met het programma Veerkracht

Soms ervaart u stress op uw werk. Dat mag natuurlijk geen probleem worden. Met Veerkracht wordt u weerbaarder tegen werkstress en staat u veerkrachtiger in het leven. Met Veerkracht krijgt u in 4 stappen inzicht in uw mentale en fysieke fitheid en kunt u direct aan de slag met handige en leuke online tools. En staan coaches altijd klaar voor u klaar. CZ biedt Veerkracht kosteloos aan bij uw collectieve zorgverzekering.

Lees meer over het programma Veerkracht

Wanneer kunt u overstappen?

De zorgverzekering heeft een looptijd van één kalenderjaar en start meestal op 1 januari. Maar als u van werkgever verandert, kunt u nu al overstappen als u: 

 • collectief verzekerd bent bij een andere zorgverzekeraar, of 
 • al verzekerd bent bij CZ.

Zorg ervoor dat u binnen 30 dagen na de ingangsdatum van uw nieuwe dienstverband overstapt.

Bereken uw premie in 2 minuten
Of sluit direct af

 1. Een collectieve verzekering is een zorgverzekering die u wordt aangeboden door uw werkgever of ledenvereniging. Met een collectieve verzekering krijgt u korting op uw premie of extra vergoedingen. 
  terug naar de tekst
 2. Hiermee bedoelen we bedrijven en non-profit organisaties van 20 tot 150 medewerkers.

  terug naar de tekst

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf mijn zorgverlener kiezen?

Verzekeringen waarmee je maar bij een paar ziekenhuizen terecht kunt? Daar doen wij niet aan. Met de polissen Zorgbewust en Zorg-op-Maat kunt u terecht bij ruim 45.000 zorgverleners. Dat zijn bijna alle zorgverleners in Nederland. Maar ook volledige keuzevrijheid is mogelijk, met de Zorgkeuzepolis.

Kan ik zelf mijn pakket samenstellen?

Ja, we bieden een ruim verzekeringsaanbod. U kunt kiezen uit 2 basisverzekeringen, 7 aanvullende verzekeringen en 2 tandartsverzekeringen. Zo kunt u zelf het pakket samenstellen dat bij u past.

Waar vind ik het collectiviteitsnummer?

U vindt het collectiviteitsnummer in de brief of mail die u van CZ of van uw werkgever hebt ontvangen. Hebt u deze informatie niet meer? Vraag dan het nummer aan uw werkgever of neem contact op met onze Klantenservice via 088 555 77 77. Onze medewerkers kunnen het collectiviteitsnummer voor u opzoeken.