Hebt u last van werkstress? 

Stress is goed. Het maakt dat een mens goed kan presteren. Maar te lang teveel stress kan tot klachten leiden. Pak overmatige werkstress daarom zo vroeg mogelijk aan.

Zo blijft u uit de gevarenzone

Herken de signalen van werkstress

Wanneer is stress stimulerend? En wanneer is het uitputtend? Dat verschilt per persoon. Maar iedereen krijgt met stress te maken. Het is het grootste arbeidsrisico in Nederland en komt in alle branches voor. Werkstress kan zich op verschillende manieren uiten. De bekendste signalen zijn: slecht slapen, veel piekeren, buikklachten of een gebrek aan energie.

Infographic: 1 miljoen Nederlanders hebben burn-out klachen

Infographic: werkstress kost 1,8 miljard per jaar

Infographic: Werkstress veroorzaakt meer dan 1/3 van de totale verzuimkosten

Pak werkstress aan

Werkstress wordt het meest ervaren in de bouw, logistiek & vervoer, zorg & welzijn, zakelijke en financiƫle dienstverlening en cultuur & horeca. Maar het komt in alle branches voor, ook in uw branche. U ervaart waarschijnlijk weleens dat u het te druk heeft op het werk. Of u ziet dat uw collega worstelt met stress. Om u en uw collega te helpen om beter om te gaan met stress biedt CZ aan verzekerden het Veerkracht fitplan aan.

Hoe zit het met uw veerkracht?

Doe de test van het Veerkracht fitplan1 en ontdek hoe het met uw stressniveau en veerkracht is gesteld. Op basis van uw score krijgt u een advies op maat, afgestemd op uw energiebronnen en veranderkracht. Met uw persoonlijke fitplan kunt u meteen in actie komen. Volg een van de 9 e-learningmodules als Beter Slapen of Assertiviteit. Of neem contact op met een coach (medisch specialist). Zo vergroot u uw veerkracht.

Test uw veerkracht

CZ logo email

  1. Veerkracht is een fitplan dat u inzicht geeft in mentale en fysieke fitheid. Ontdek hoe uw medewerkers veerkrachtiger worden. Gebruik de online stresscheck, tests en tools wanneer het ú uitkomt.

    terug naar de tekst