Wat is Best Doctors®?

Als verzekerde van CZ kunt u via Best Doctors een second opinion aanvragen bij internationale topspecialisten. Deze wereldwijde topspecialisten zijn door hun vakgenoten aangewezen als de besten in hun vak. Ook Nederlandse topspecialisten maken er deel van uit.

Hoe werkt Best Doctors?

De internationale topexperts van Best Doctors werken op afstand. U hoeft dus niet naar ze toe.  

  1. Bespreek uw aanvraag met een zorgadviseur van het CZ Zorgteam: (013) 594 91 10 (ma-vr, 8.30-17.30 uur, lokaal tarief). Komt u in aanmerking voor een second opinion door Best Doctors? Dan meldt de zorgadviseur u aan bij Best Doctors. 
  2. Daarna neemt een verpleegkundige van Best Doctors contact met u op om uw aanvraag te bespreken en u uitleg te geven over het vervolg.
  3. Best Doctors vraagt uw medisch dossier, biopsiemateriaal, röntgenfoto’s of scans op bij uw arts. Op basis van die informatie geeft de specialist van Best Doctors een second opinion.

Een second opinion bij Best Doctors is niet geschikt voor psychiatrische problematiek of als u acute zorg nodig hebt.

Het rapport van Best Doctors

U ontvangt 2 rapporten van Best Doctors, waarvan eentje in begrijpelijke, niet-medisch taal. U kunt de verpleegkundige van Best Doctors al uw vragen stellen over het rapport.

Wat u verder moet weten

  • Uw behandelend arts in Nederland en CZ ontvangen geen rapport. Het is uw second opinion en uw keuze of u de uitkomst wilt delen. 
  • Een second opinion van Best Doctors is geen verwijzing voor een behandeling in het buitenland. Het is alleen een beoordeling van uw medisch dossier door een expert. 
  • Een second opinion via Best Doctors is een extra service van CZ voor haar klanten. In 2016 geldt deze service voor verzekerden met een Zorg-op-Maatpolis of een Zorgkeuzepolis. Vanaf 2017 geldt deze service ook voor verzekerden met een Zorgbewustpolis.  
  • U hoeft niet te betalen voor deze service. Best Doctors valt namelijk niet onder de basisverzekering. U betaalt dus ook geen eigen risico.

Wat vinden onze klanten van Best Doctors?

Meer weten over Best Doctors? Ontdek de ervaringen van CZ-verzekerden.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Waarbij helpt het CZ Zorgteam?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam