Hart voor borstkankerzorg

In Nederland krijgen elk jaar 13.000 vrouwen en 100 mannen borstkanker.  Bent  u één van deze mensen,dan wilt u natuurlijk de beste zorg voor uw situatie. 

De beste zorg…

CZ maakt niet met alle ziekenhuizen afspraken over de zorgverlening bij borstkanker. De kwaliteit van borstkankerzorg is namelijk niet bij elk ziekenhuis hetzelfde. Ook wordt de zorg bij borstkanker steeds specifieker en daardoor ingewikkelder. Daarom maken we alleen afspraken met ziekenhuizen die goede borstkankerzorg bieden. Dit doen wij al sinds 2010. Ziekenhuizen die niet voldoen aan de kwaliteitseisen kunnen er voor kiezen om hun zorg te verbeteren of om de behandelingen bij borstkanker niet meer aan te bieden. In 2015 is er slechts één ziekenhuis in Nederland dat niet voldoet aan de kwaliteitseisen van CZ.

Sinds 2014 delen borstkankerspecialisten erg veel informatie over hun prestaties met CZ. We gebruiken deze informatie om kwaliteitsverschillen inzichtelijk te maken. Als een ziekenhuis over het algemeen goede zorg levert, maar op specifieke onderdelen net iets minder presteert maken we samen met het ziekenhuis verbeterafspraken. Borstkankerzorg gaat namelijk verder dan alleen het opereren. Ook bijvoorbeeld de diagnostiek, chemotherapie en nabehandeling horen bij borstkankerzorg. 

Lees alles over onze kwaliteitsafspraken bij borstkanker.

…voor uw situatie

Als u erachter komt dat u borstkanker hebt, staat onverwacht uw  leven op zijn kop. Naast de emotionele achtbaan waar u in terechtkomt, hebt u waarschijnlijk ook veel vragen waar u nog geen antwoord op hebt zoals: Waar krijg ik de beste zorg voor mijn situatie? Heb ik wel de juiste diagnose? Hoe moet het dadelijk als ik uit het ziekenhuis kom? Onze zorgadviseurs helpen u graag de antwoorden op uw vragen te vinden. U bereikt ze via telefoonnummer (013)  594 91 10. 

Lees meer over advies en begeleiding bij borstkanker.