Astma

Ouderen op de golfbaan

Als de luchtwegen chronisch vernauwd en ontstoken zijn heeft iemand astma. Sommige mensen hebben dagelijks last van aanvallen, anderen maar heel af en toe. Astma kan ook gebonden zijn aan het seizoen, aan zware inspanning of stress. Kenmerken van astma:

  • een beklemmend gevoel op de borst
  • piepende ademhaling
  • hoesten en aanvallen van buiten adem zijn

CZ geeft advies

Als u astma hebt of iemand kent met astma, hebt u misschien vragen. CZ-verzekerden bieden we persoonlijk en telefonisch advies. 

Stoppen met roken coach

Als u stopt met roken, gaan uw longen veel minder snel achteruit. CZ kan u helpen met stoppen, met behulp van de online stoppen met roken coach.

Stoppen met roken coach

CZ Gezondheidslijn

Vragen over astma kunt u stellen aan de CZ Gezondheidslijn. De verpleegkundigen van de CZ Gezondheidslijn staan u graag te woord. Een telefoontje naar de CZ Gezondheidslijn kan u in veel gevallen gerust stellen. Telefoonnummer 088 555 73 33.

Klantvoordeel voor mensen met astma

Bent u verzekerd bij CZ? Dan krijgt u korting op producten die astmatische klachten helpen te verminderen, zoals allergeendicht beddengoed, luchtbevochtigers of luchtreinigers.

CZ Gezondheidswinkel

Korting op CZ-verzekering voor leden van het Longfonds

Als lid van het Longfonds krijgt u korting op de basisverzekering van CZ. Wordt u klant bij CZ, dan profiteert u van verschillende voordelen speciaal voor mensen met astma of COPD.

Bereken de premiekorting voor leden van het Longfonds.

CZ Zorgteam

Wilt u een second opinion aanvragen, of wilt u wachtlijstbemiddeling zodat u sneller geholpen kunt worden? Dan kunt u telefonisch terecht bij het CZ Zorgteam. U kunt ook uw vraag via mail stellen aan een ervaren deskundige, zoals een longverpleegkundige of een apotheker. U ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Mail de deskundige

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Waarbij helpt het CZ Zorgteam?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam