Mantelzorgers hebben al genoeg zorgen

Vindt u het ook lastig om een wijkverpleegkundige te vinden die voor u een (her)indicatie wil stellen voor uw pgb? Bij het CZ Zorgteam komen hier veel vragen over binnen.

Zo sprak ik onlangs meneer Roelofs. De indicatie van zijn partner zou aflopen en hij kon geen zorgverlener vinden die een nieuwe indicatie voor het pgb van mevrouw wilde stellen. Meneer maakte zich veel zorgen omdat hij al verschillende zorgverleners had gebeld. Hij kreeg het nergens geregeld. Dit zorgde voor veel frustratie, bezorgdheid, maar ook verdriet.

Maatwerk

“Ik weet niet meer hoe ik het moet regelen”, vertelde meneer Roelofs. “Mijn vrouw kan niet zonder deze zorg en we hebben het vorig jaar juist zo goed kunnen regelen met de zorgaanbieders en de familie. Er wordt nu echt maatwerk geboden en dat willen we graag zo houden.”

Geëmotioneerd

Ik heb in overleg deze taak even van meneer Roelofs overgenomen. Ik ben op zoek gegaan naar een zorgverlener in de buurt die de indicatie wilde komen stellen. Meneer was hier ongelooflijk blij mee. Hij raakte zelfs een beetje geëmotioneerd. Het raakt mij om te ervaren dat ik dit voor iemand kan regelen en op deze manier een klein stukje van de zorgen weg kan nemen.

Jammer

Ik vind het vooral jammer dat mantelzorgers zich hier zorgen om moeten maken, terwijl er vaak al genoeg zorgen zijn om degene die ze verzorgen.  Dit maakt dat ik gedreven word om mensen hierin te ondersteunen. Even een luisterend oor, iets voor hen regelen, zodat zij zich op andere dingen kunnen richten.

Het CZ Zorgteam helpt

Zowel mijn collega’s van het CZ Zorgteam als ik kunnen mensen ondersteunen bij het aanvragen van een herindicatie. Wij gaan op zoek naar een zorgverlener die deze indicatie op korte termijn wil komen stellen. Wilt u gebruikmaken van deze service? Bel dan met het CZ Zorgteam. Wij helpen u hier graag bij.


Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam