Wachtlijstbemiddeling

Ziet u er tegenop om lang te wachten op een behandeling? Misschien kunt u ergens anders sneller terecht. Onze zorgadviseurs zoeken het graag voor u uit.

Wat is wachtlijstbemiddeling?

Ziekenhuizen en GGZ-instellingen hebben voor sommige behandelingen lange wachtlijsten. Dat geldt ook voor zorgverleners wijkverpleging. Bij wachtlijstbemiddeling bekijken onze zorgadviseurs van het CZ Zorgteam of u ergens anders sneller aan de beurt bent of regelen we direct hulp voor wijkverpleging.  

Voor welke zorg is wachtlijstbemiddeling mogelijk?

De mogelijkheden voor wachtlijstbemiddeling zijn afhankelijk van het soort zorg dat u nodig hebt en waar u staat in het zorgtraject. In de meeste gevallen kunnen wij bemiddelen voor:
  • Ziekenhuis of Zelfstandige Behandelcentra (ZBC): dagbehandelingen, behandelingen zonder opname (poliklinisch), onderzoeken, opnames en operaties. Als u langer dan vier weken moet wachten.
  • GGZ instellingen: GGZ-behandelingen zonder of met opname. Als u langer dan vier weken moet wachten.
  • Wijkverpleging: het vinden van een wijkverpleegkundige voor het stellen van een (her)indicatie voor een PGB of het vinden van geschikte zorgverlening door wijkverpleging.

Hoe werkt wachtlijstbemiddeling?

Bij wachtlijstbemiddeling kijkt het CZ Zorgteam samen met u naar uw wensen. Wat vindt u een redelijke wachttijd? Hoe ver wilt u maximaal reizen voor een behandeling elders? Daarna bespreken we met u de mogelijkheden. Misschien kunt u eerder terecht buiten uw regio. Of zelfs in het buitenland.

Wilt u weten of we voor u kunnen bemiddelen? Vul het aanvraagformulier in. Dan zoeken we het graag voor u uit.

Aanvraag kortere wachttijd

Of bel ons: (013) 594 91 10 (lokaal tarief).

Goed om te weten

  • Zoekt u liever zelf een ziekenhuis, ZBC, GGZ-instelling of zorgverlener wijkverpleging? Bekijk onze gecontracteerde zorgverleners
  • Zorgverleners en zorgverzekeraars in Nederland hebben samen normen afgesproken over wachttijden en bereikbaarheid. Dit zijn de Treeknormen. Bekijk de afspraken die we hebben gemaakt met de verschillende zorgverleners.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam