Zorg in de laatste levensfase

Er komt veel op u af als u hebt gehoord dat u niet meer zult genezen. We helpen u graag met het vinden van goede zorg en het maken van lastige keuzes.

Ú kiest uw zorg

Welke zorg u krijgt, hangt af van uw wensen en situatie. Of het nu gaat om lichamelijke pijnverlichting of hulp op psychologisch, sociaal of spiritueel vlak. Of u thuis wilt blijven wonen, of liever zorg in een hospice of zorginstelling krijgt. En of u een indicatie hebt voor zorg met verblijf in een instelling.

U kiest zelf van wie u palliatieve zorg en begeleiding krijgt. Dit kan uw (huis)arts zijn, maar ook een andere arts of (wijk)verpleegkundige met wie u te maken hebt. De zorgverlener die u kiest, bespreekt de mogelijkheden die u hebt graag met u.

Persoonlijk advies: CZ Zorgteam

Onze adviseurs zetten graag uw mogelijkheden op een rij, helpen u gesprekken met uw arts voor te bereiden en verwijzen u naar de juiste instanties en handige websites. Ook beantwoorden ze al uw vragen over (thuis)zorg, euthanasie, rouwverwerking en vergoedingen.

Online advies: CZ HulpWijzer

Waar klopt u aan voor verpleging aan huis, huishoudelijke hulp of vervoer? De hulpwijzer geeft u binnen 30 seconden een persoonlijk stappenplan en praktische tips.

Vraag het de medisch specialist

Vragen of twijfels over uw diagnose of behandeling na uw bezoek aan het ziekenhuis? Als klant van CZ kunt u vertrouwelijk overleggen met een onafhankelijke medisch specialist.

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt een vergoeding voor palliatief terminale zorg uit uw basisverzekering. Soms betaalt u een eigen bijdrage. Dat hangt af van de zorg die u krijgt.

Bekijk de vergoeding voor palliatief terminale zorg

Second opinion, alternatieve zorg en experimentele behandelingen

  • Second opinion: Twijfelt u over uw behandeling? Of geeft uw arts aan dat hij niks meer voor u kan doen en wilt u de mening van een andere arts? Vraag een second opinion aan.
  • Alternatieve geneeswijzen: Ook alternatieve geneeswijzen kunnen onderdeel zijn van uw zorg. Met een aanvullende verzekering krijgt u hiervoor vaak een vergoeding.
  • Experimentele behandelingen: Stelt uw arts een experimentele behandeling voor? Dit vergoeden wij meestal niet. Wel kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden. Bel het CZ Zorgteam: (013) 594 91 10

Tip: maak een wilsverklaring

Wilt u gereanimeerd worden als er iets met u gebeurt? Wilt u euthanasie als uw lijden te groot wordt? In een wilsverklaring zet u het allemaal op papier. Bekijk op Rijksoverheid.nl hoe u een wilsverklaring opstelt.

CZ Zorgteam

U kunt bij het zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

Naar boven