Beste zorg bij borstkanker

Als u hoort dat u borstkanker hebt, wilt u de beste behandeling. Daarom sluiten we alleen een contract af met gespecialiseerde ziekenhuizen. Door te sturen op kwaliteit verbetert de zorg en houden we die betaalbaar.

Wat is borstkankerzorg?

Borstkankerzorg gaat over alle stappen die bij een behandeling (kunnen) horen: van diagnose, operatie en reconstructie, chemotherapie tot de nabehandeling.

Waar toetsen wij ziekenhuizen op?

  • Een ziekenhuis moet minimaal 75 borstkankeroperaties per jaar uitvoeren. In een ziekenhuis met veel ervaring zijn de behandelingen vaak beter. Hierdoor zijn er minder vaak nabehandelingen of extra bezoeken aan het ziekenhuis nodig
  • Er is een volledig borstkankerteam (mammateam) met een geregistreerde chirurg oncoloog, een radioloog, radiotherapeut, patholoog, internist-oncoloog en mammacare-verpleegkundige. Het multidisciplinair team bespreekt de gezondheid en behandeling van de patiënt vóór en na de operatie. Iedere patiënt krijgt een behandeling op maat.
  • De tijd tussen de uitslag en de eerste operatie is maximaal 5 weken. In deze periode kunnen patiënten weloverwogen een beslissing nemen over de behandeling. Een iets langere wachttijd is niet gevaarlijk voor uw gezondheid, maar CZ vindt het belangrijk dat vervolgonderzoeken snel gepland worden.
  • Het doel van een borstsparende operatie is het weghalen van het kankerweefsel waardoor de tumor zich niet verder kan verspreiden. CZ toetst hoe nauwkeurig een ziekenhuis is in het verwijderen van de tumor.

Beste zorg in 2017

Wilt u weten welke zorgverleners aan de kwaliteitseisen van CZ voldoen voor de behandeling van borstkanker? Bekijk voor meer informatie de beoordelingen van borstkankerzorg of lees waarom we sommige zorg selectief inkopen.

Gebruik de Zorgvinder om een zorgverlener bij u in de buurt te vinden.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor persoonlijk advies, het regelen van zorg en het vergelijken van zorgverleners.

Zorgteam