Akkoordverklaring voor zorg

Voor sommige zorg hebt u vooraf toestemming van ons nodig. Alleen dan krijgt u een vergoeding. Deze toestemming wordt ook wel akkoordverklaring genoemd.

Voor welke zorg hebt u toestemming nodig?

Zoekt u een vergoeding van bijvoorbeeld een behandeling of een hulpmiddel? Dan staat bij de uitleg of u toestemming nodig hebt.

Vraag vooraf toestemming aan

Vraag altijd toestemming aan voordat u de zorg krijgt of het hulpmiddel koopt of leent. U hebt dan vooraf zekerheid over uw vergoeding. Dan komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Meestal vraagt uw zorgverlener of leverancier de toestemming voor u aan. U hoeft dan niets te doen.

Toestemming bij niet-gecontracteerde zorgverleners of leveranciers

Vaak hebt u vooraf toestemming nodig als u kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener of leverancier. Afhankelijk van de polis betaalt u een deel van de kosten zelf. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg.

Vergoeding voor een hulpmiddel

Het kan zijn dat u uw vergoeding voor een hulpmiddel van een niet-gecontracteerde leverancier niet in één keer ontvangt, maar dat u een aantal jaren achter elkaar een gedeeltelijke vergoeding krijgt als u jaarlijks aantoont dat u dit hulpmiddel nog gebruikt. U leest op de bevestiging van uw akkoordverklaring of dit voor uw hulpmiddel van toepassing is.


Heeft u gevonden wat u zocht? Ja / Nee

Kunt u hulp gebruiken? We zijn er voor u

Naar boven