Vergoeding beweegprogramma's

Wat krijgt u vergoed voor beweegprogramma's? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

Met beweegprogramma's leert u omgaan met uw ziekte.

Wij vergoeden de kosten van beweegprogramma’s als u een van onderstaande aandoeningen hebt:

 • artrose in heup en/of knie
 • COPD
 • diabetes mellitus type 2
 • coronaire hartziekten
 • osteoporose
 • overgewicht en obesitas bij kinderen tot 18 jaar
 • ook een oncologisch beweegprogramma wordt vergoed

U krijgt een vergoeding alleen uit uw aanvullende verzekering.

 1. Vergoeding
 1. Vergoeding

De vergoeding geldt per 3 jaar. Wij kijken naar het jaar waarin u voor het laatst een beweegprogramma vergoed hebt gekregen. Bijvoorbeeld: U hebt in 2021 een beweegprogramma gevolgd en u maakte de hele vergoeding op. U krijgt per 2024 een nieuwe vergoeding voor een beweegprogramma.

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn CZ. Bent u niet verzekerd bij ons? Bekijk dan de voorwaardenpagina van CZ en CZdirect

Voorwaarden van deze vergoeding zijn:

 • Het beweegprogramma is opgesteld aan de hand van de standaard beweeginterventies van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF).
 • Het beweegprogramma is gericht op motivatie en coaching zodat u hierna op een verantwoorde wijze zelfstandig kunt blijven bewegen.
 • Beweegprogramma’s die (mede) tot doel hebben dat uw conditie verbetert worden niet vergoed.

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

U hoeft geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.
 te betalen.

Waar kunt u terecht?

U kunt terecht bij een fysiotherapeut met een contract voor uw beweegprogramma. Vind een beweegprogramma bij u in de buurt. Zoek op het beweegprogramma voor uw aandoening.

Al een diagnose? Doe de keuzehulp

Vaak zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Met een keuzehulp vergelijkt u alle opties, en de voor- en nadelen die daarbij horen. Zo kiest u samen met uw arts de behandeling die bij ú past.

Bekijk hoe het werkt

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven