Vergoeding coloscopie bevolkingsonderzoek darmkanker

Wat krijgt u vergoed voor een coloscopie na deelname aan het bevolkingsonderzoek darmkanker? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

De kosten van het bevolkingsonderzoek darmkanker worden vergoed door de overheid. De ontlastingstest die u hiervoor thuis ontvangt, kost u dus niets. Lees meer over het bevolkingsonderzoek darmkanker op de website van het RIVM.

Als vervolgonderzoek voor een coloscopie nodig is, krijgt u een vergoeding vanuit de basisverzekering:

  • Gaat u naar een ziekenhuis of behandelcentrum met een contract voor het bevolkingsonderzoek darmkanker? Dan vergoeden we 100% van de kosten.
  • Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan betaalt u een deel van de kosten zelf.
  • Gaat u naar een zorgverlener zonder contract en heeft u een combinatiepolis? Dan krijgt u de kosten volledig vergoed tot een redelijke marktprijs.

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico. te betalen.

Eigen risico

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.. U betaalt eigen risico als u een vervolgonderzoek nodig heeft.

In 2024 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

Waar kunt u terecht voor coloscopie bevolkingsonderzoek darmkanker?

U kunt terecht bij een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum (ZBC) met een contract voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Vind een zorgverlener bij u in de buurt.

Wij hebben met bijna alle zorgaanbieders overeenkomsten voor vervolgonderzoeken. Dat betekent dat u snel terecht kan bij een gecontracteerde zorgverlener in de buurt en niet lang hoeft te wachten voor een vervolgonderzoek.