Vergoeding coloscopie bevolkingsonderzoek darmkanker

Wat krijgt u vergoed voor een coloscopie na deelname aan het bevolkingsonderzoek darmkanker? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

De kosten van het bevolkingsonderzoek darmkanker worden vergoed door de overheid. De ontlastingstest die u hiervoor thuis ontvangt, kost u dus niets. Lees meer over het bevolkingsonderzoek darmkanker op de website van het RIVM.

Als vervolgonderzoek voor een coloscopie nodig is, krijgt u een vergoeding vanuit de basisverzekering:

  • Gaat u naar een ziekenhuis of behandelcentrum met een contract voor het bevolkingsonderzoek darmkanker? Dan vergoeden we 100% van de kosten.
  • Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan betaalt u een deel van de kosten zelf.
  • Gaat u naar een zorgverlener zonder contract en hebt u een restitutiepolis? Dan krijgt u de kosten volledig vergoed tot een redelijke marktprijs.

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. U betaalt eigen risico als u een vervolgonderzoek nodig hebt.

In 2021 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

Hebt u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met uw verplichte eigen risico en daarna met uw vrijwillig eigen risico. Als u uw eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit uw verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor u bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kunt u terecht?

U kunt terecht bij een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum (ZBC) met een contract voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Vind een zorgverlener bij u in de buurt.

Wij hebben met bijna alle zorgaanbieders overeenkomsten voor vervolgonderzoeken. Dat betekent dat u snel terecht kan bij een gecontracteerde zorgverlener in de buurt en niet lang hoeft te wachten voor een vervolgonderzoek.

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven