Vergoeding intensieve kindzorg

Wat krijgt u vergoed voor intensieve kindzorg? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

Zorgt u voor een kind (tot 18) jaar met ernstige medische problemen en/of beperkingen? Dan krijgt u een vergoeding voor intensieve kindzorg vanuit uw basisverzekering.

U krijgt deze vergoeding als u naar een zorgverlener met een contract voor uw behandeling gaat. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Gaat u naar zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed.

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

U hoeft geen eigen risico te betalen.

Waar kunt u terecht?

Uw huisarts of wijkverpleegkundige kan u adviseren bij welke zorgverlener u het beste terecht kunt voor intensieve kindzorg. Komt uw kind uit een verblijf in het ziekenhuis? Dan kan de transferverpleegkundige u helpen.

Wilt u intensieve kindzorg zelf regelen? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een persoonsgebonden budget (pgb) voor intensieve kindzorg aanvragen. Met dit budget kunt u zelf uw verpleging en verzorging inkopen. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgorganisatie die intensieve kindzorg biedt, maar u mag ook zorg inkopen bij een familielid of kennis.

Bent u zelf op zoek naar een zorgverlener met een contract voor intensieve kindzorg? Vind een zorgverlener bij u in de buurt.

Nog vragen? We zijn er voor u

Naar boven